Vector Watch, smartwatch-ul creat de români, va avea autonomie de o lună

Vector Watch, smartwatch-ul creat de români, va avea autonomie de o lună

Ceasul Vector Watch se anunță o revoluție pentru piața smartwatch-urilor. Acesta va fi lansat în astăzi, 19 martie, în cadrul unui eveniment organizat în Elveția.

Despre ceasul Vector Watch am auzit pentru prima dată la jumătatea anului trecut. Are în spate o echipă de ingineri și antreprenori români, dar și pe Joe Santana, fostul CEO Timex.

Acesta a vorbit, pentru BBC, despre câteva detalii legate de Vector Watch. Mai exact, știm că ceasul inteligent va avea o autonomie de aproximativ 30 de zile, incredibil de mare dacă luăm în considerare faptul că bateria Apple Watch se va goli în maximum două zile.

Pentru a reuși această performanță, românii au implementat un sistem de operare mai simplu, care nu dispune de toate funcționalitățile Apple Watch sau Android Wear, dar care consumă mai puțină baterie. Notificările, ora și alte informații vor fi afișate pe un display LCD alb-negru, cu memorie, care este capabil să afișeze rapid imagini la rezoluție mare, fără să consume mult curent.

În plus, ecranul este mereu aprins, însemnând că notificările și ora vor fi mereu la vedere, fără să fie nevoie ca utilizatorul să apese vreun buton pentru a ști cât e ceasul.

Încă o parte bună a acestui smartwatch este faptul că va fi compatibil cu iOS, Android și Windows Phone.

Din echipa Vector Watch fac parte Dan Tudose, Irina Alexandru, Andrei Pitiș, Joe Santana, iar principalul investitor este Radu Georgescu.

Mai multe detalii vom afla în cursul acestei zile și rămâne de văzut dacă românii vor lansa ceva cu adevărat uimitor.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: