Românii vor să creeze un ceas inteligent: Vector Watch promite primul produs anul acesta

Românii vor să creeze un ceas inteligent: Vector Watch promite primul produs anul acesta

Românii intră în industria ceasurilor inteligente, iar Vector Watch, poate cel mai îndrăzneț proiect de până acum, a primit o finanțare mare. 

moto 360 smartwatch google android wear

Vector Watch este un startup autohton care și-a propus să lanseze până la finalul acestui an un ceas inteligent, scrie „Adevărul“. Cel mai nou impuls în direcția succesului i-a fost dat de Radu Georgescu, unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori români. Acesta, prin Gecad Group, le-a oferit finanțare de 500.000 de euro. Vector Watch are, în prezent, 10 angajaţi şi pregăteşte lansarea globală a primei sale game de ceasuri inteligente spre finalul acestui an.

„Vector Watch a văzut o oportunitate pe piaţă, la fel ca alte 100 de companii, dar valul este suficient de mare încât să susţină şi 200 de jucători. Este o echipă foarte bună cu capabilităţile tehnice necesare iar cu forţa financiară şi knowledge-ul de business internaţional pe care le aduc Gecad există şansa ca Vector Watch să se impună la nivel global“, a spus Radu Georgescu, partener fondator Gecad Group, citat de „Ziarul Financiar“. Oportunitate există, după cum unele studii de profitabilitatea dădeau această industrie drept una care să producă sute de milioane de dolari în următorii ani.

Ce anume va vinde Vector Watch? Deocamdată n-au oferit informații în acest sens, dar putem vedea ce se întâmplă în afară și cam în ce val se aruncă acest startup. Avem Samsung, LG și Motorola, pe de o parte, care folosesc Android Wear, platforma de la Google, pentru dispozitive purtabile care îți monitorizează sănătatea, fluxul de notificări din telefon și fluxul de informații pe care le-ai folosi. Apoi, avem un teoretic ceas de la Apple, axat în mare parte pe aceiași piloni, dar folosind iOS. În final, mai este Samsung cu Tizen, Sony cu ceasul său și Smartband și se vor mai ridica zeci de startup-uri similare în următorii ani, cum s-a întâmplat în lumea telefoanelor mobile.

Despre Android Wear


Mai trebuie spus despre acest startup, care crede că poate câştiga în piaţa ceasurilor inteligente, că a fost fondat în a doua jumătate a anului trecut de către Andrei Pitiş, fost manager general la Ixia România, Irina Alexandru şi Dan Tudose, şef de lucrări la Universitatea Politehnica din Bucureşti. Pitiş revine astfel în antreprenoriat, după ce în ultimii ani a fost angel investor în companii tehnologice, precum CleverTaxi.

Citește și: