Utilizatorii de iPhone ar fi mai inteligenți decât cei de Android

Utilizatorii de iPhone ar fi mai inteligenți decât cei de Android
14:37 28.01.2015

Un studiu realizat de o companie americană îi pune pe posesorii de smartphone-uri cu Android într-o lumină proastă.

Războiul dintre posesorii de iPhone și Android are să se întețească după ce rețeaua de publicitate online Chitika a publicat rezultatele unui studiu care ar arăta că utilizatorii de produse mobile Apple sunt mai inteligenți.

Înainte ca posesorii de smartphone-uri cu Android să se simtă lezați, este important de luat în considerare metodologia studiului.

Studiul este făcut pe americani și s-a analizat rata de absolvenți de facultate din fiecare stat în parte. Apoi, acea rată a fost comparată cu numărul de iPhone-uri pe cap de locuitor din fiecare stat.

Astfel a reieșit că statele că Vermont și Montana, care au cel mai mare număr de utilizatori de iOS din SUA, au și cel mai mare număr de absolvenți de facultate. Pe de altă parte, Delaware, Iowa și New Mexico sunt state în care numărul de posesori de iPhone este foarte mic, iar numărul de absolvenți la fel.

Este important ca acest studiu să nu fie luat chiar de bun, iar de acest lucru ne avertizează chiar și cei de la Chitika, care spun că rezultatele ”nu sunt comprehensive”. Vedeți studiul integral aici

Alte studii similare

Acesta nu este primul ”experiment” de acest gen. Anul trecut au fost două studii care, prin metodologii diferite, au ajuns la concluzii similare, dar mai interesante sunt diferențele de ”imagine” dintre utilizatorii de Android și iPhone.

Mai exact, utilizatorii de iPhone au tendința de a se crede mai atrăgători și lucrează predominant în industria media. Sunt cele mai ambițioase persoane și sunt de părere că șefii lor îi apreciază. În plus, călătoresc foarte mult și petrec mai mulți bani pe bani și pe îngrijire decât posesorii de alte smartphone-uri. Se descriu drept încrezători, ambițioși, îndrăzneți, străluciți și provocatori.

Posesorii de telefoane cu Android sunt mai creativi și lucrează în domenii precum arta, cultura sau sportul. Sunt cei mai buni bucătari și cei mai politicoși, însă se uită cel mai mult la televizor și consumă cel mai mult alcool. Se descriu drept creativi, calmi și sfioși.

Etichete:
loading...