Noul standard USB Type-C va fi bun şi de cablu DisplayPort

Noul standard USB Type-C va fi bun şi de cablu DisplayPort

Chiar dacă nu sunt încă definitivate detaliile referitoare la noul standard USB, se pare că acesta va putea funcţiona şi ca DisplayPort.

usb

Se lucrează de mult timp la un intitulat 3.1. Acesta va veni la pachet cu noi conectori reversibili, o rată de transfer sporită şi o putere de încărcare mai mare. Mai mult decât atât însă, se pare că un nou cablu USB va fi capabil să funcţioneze şi ca DisplayPort, pentru transferul de stream-uri audio/video.

Video Electronics Standard Association  (VESA) împreună cu USB 3.0 Promoter Group au colaborat pentru includerea în noile cabluri USB Type-C a unui flux audio/video la o rezoluţie 4K sau mai mare. În plus, pentru a asigura compatibilitatea cu tehnologiile existente deja pe piaţă, vor fi disponibile adaptoare de la la DisplayPort, HDMI, DVI şi VGA. Pentru ca noţiunea descrisă mai sus să funcţioneze fără probleme, noul cablu va include nişte căi dedicate pentru video intitulate SuperSpeed Lanes. Acestea vor fi separate de partea de transfer de date şi de alimentare. În ceea ce priveşte puterea energetică a noului standard, se vehiculează abilitatea unui transfer de 100W către dispozitivele conectate.

În trecut, tehnologia DisplayPort, într-un mod similar cu cel din noul USB, a mai fost integrată în interfaţa Thunderbolt. Rămâne să vedem, în momentul în care va fi implementat în produse, dacă noul USB va recicla funcţionalitatea unui port Thunderbolt sau vor integra şi alte funcţii complet noi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: