Unul dintre cele mai vechi motoare de căutare, certificat drept malware periculos

Unul dintre cele mai vechi motoare de căutare, certificat drept malware periculos

Cu toate că foarte mulţi au considerat toolbar-urile şi diversele motoare de căutare doar ca nişte reclame agresive, Ask.com are un statut special.

Dacă aţi urmărit de-a lungul anilor evoluţia aplicaţiilor maliţioase pentru sistemul vostru, este foarte probabil să vă fi lovit de toolbar-uri şi extensii pentru browser-ul vostru favorit care vă fac mai mult rău decât bine. De cele mai multe ori, acestea intră la categoria adware, pentru simplul fapt că vă servesc reclame într-un mod agresiv. Ajung însă să aibă status de malware când nu puteţi scăpa foarte uşor de ele şi au ajuns pe sistem fără acordul vostru.

Ask.com s-a aflat în permanenţă în spaţiul gri al acestei clasificări, în parte din prisma suportului pe care îl are din parte unor companii foarte mari. Oracle, de exemplu, chiar şi după atâţia ani, continuă să ofere runtime-ul . Din fericire, cei de la Microsoft s-au săturat de acest şi de extensiile prin care vă este servit. Ca urmare, peste noapte, l-au clasificat ca malware.

Urmarea gestului gigantului din Redmond este una cât se poate de evidentă. De acum înainte, atât Microsoft Security Essential, cât şi Windows Defender, vă vor scăpa automat de Ask.com fără să mai depuneţi voi vreun efort. Este suficient să vă scanaţi integral sistemul şi, la final, să confirmaţi ştergerea infecţiilor descoperite.

Ca un mic detaliu de fond, Microsoft a mai clasificat în trecut toolbar-ul Ask.com ca malware, dar revenise asupra deciziei după ceva timp.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: