Platforma Java a devenit periculoasă și pentru Mac OS X

Platforma Java a devenit periculoasă și pentru Mac OS X

După o lungă perioadă în care doar utilizatorii de Windows se enervau din cauza adware-ului care vine la pachet cu , Oracle s-a decis să-l aducă şi pe Mac.

Dacă nu sunteţi foarte tehnici din fire, este incredibil de uşor să vă treziţi cu un amalgam de toolbar-uri, adware, junkware şi crapware instalat pe PC-ul din dotare. Astfel de aplicaţii complet inutile, ba chiar maliţioase, vă sunt servite la pachet chiar şi cu programe de la dezvoltatori serioşi, gen Oracle. Până de curând însă, doar utilizatorii de sisteme cu Windows se loveau preponderent de astfel de situaţii. Se pare însă că situaţia s-a înrăutăţit şi pentru cei posesorii de Mac-uri.

Începând cu Java 8 Update 40, cei de la s-au hotărât să includă în programul de instalare infamul toolbar Ask.com şi pe OS X. Astfel, în cazul în care aveţi un MacBook sau un iMac, ar fi bine să fiţi un pic mai precauţi cu actualizările popularului runtime. În practică, acesta nu este foarte periculos. Din păcate, pe lângă faptul că vine la pachet cu un toolbar care vă consumă resurse hardware şi vă mănâncă din banda de internet, vă înlocuieşte şi motorul de căutare favorit. Aceasta din urmă este de fapt cea mai mare problemă, din prisma faptului că o simplă căutare scoate la iveală mai multe reclame şi rezultate îndoielnice decât ceva util.

Motivaţia acestei decizii este în mod evident financiară. Compania care deţine Ask.com, aceeaşi din spatele unor servicii precum Tinder, OKCupid sau Daily Beast a plătit în total 883 de milioane de dolari unor parteneri precum Oracle pentru a include în pachetul de instalare pentru aplicaţiile voastre favorite şi acest adware.

Soluţia? Nu trebuie decât să debifaţi ,,Install ask.com toolbar” atunci când instalaţi pentru prima oară Java sau când instalaţi cea mai recentă actualizare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: