Un țipar robotic înfricoșător va căuta viață extraterestră în Univers

Un țipar robotic înfricoșător va căuta viață extraterestră în Univers

NASA vrea, de ceva timp, să exploreze lunile înghețate ale planetelor din apropierea Terrei. Acum a găsit modalitatea perfectă de a face acest lucru, prin intermediul unui țipar robotic înfricoșător. 

Sub straturile de gheață enorme ale unor copuri precum Europa, una dintre lunile planetei Saturn, s-ar putea ascunde viață extraterestră. Nu vă gândiți la ființe evoluate și inteligente, ci la microorganisme.

Pentru a descoperi aceste microorganisme, NASA nu s-ar putea baza pe vehiculele tradiționale, deoarece acestea nu ar putea face condițiilor extreme și nu s-ar putea deplasa cu ușurință prin apă.

Prin intermediul programului NASA Innovative Advanced Concepts (NIAC), savanții au încercat să găsească rezolvarea problemelor de mai sus, transformând ideile science fiction în realitate. În program a fost înscris și un robot flexibil, asemănător unui țipar, capabil să caute viață în cele mai înghețate și mai întunecate luni din sistemul solar.

Pe lângă faptul că poate înota cu ușurință, țiparul robotic este dotat cu o antenă specială care preia energia din câmpurile magnetice, transformând-o în energie electrică pentru a fi alimentat constant.

tipar robotic nasa

Un alt proiect înscris în programul NIAC a fost creat de cercetătorii de la Universitatea Cornell. Este vorba despre un rover care seamănă cu o caracatiță. Tentaculele ar avea același scop ca și antena țiparului, dar ar fi capabile și de electroliza apei. Prin acest proces, apa ar fi descompunsă și transformată în H2 și O2, două caze care, odată aprinse, pot propulsa caracatița robotică prin apă.

 

Aceste două concepte, împreună cu alte 13, vor primi câte o finanțare de 100.000 de dolari pentru a se dezvolta. Dacă se vor dovedi fezabile, pot primi o altă finanțare de 500.000 de dolari pentru a fi ”aduse la viață” și pentru a aduce acasă viața de pe alte corpuri din Univers.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: