Un român reinventează Half Life 2 și îl face un joc mai frumos

Cu numele Half Life 2: Update, o nouă versiune a jocului creată de un român şi a ajuns zilele trecute pe Steam.

Lansat în urmă cu mai bine de 10 ani, Half Life 2, din multe puncte de vedere, arăta impresionant şi introducea un motor de fizică foarte plauzibil. Pentru că şi povestea jocului era foarte bine pusă la punct, a ajuns să fie considerat unul dintre cele mai bune jocuri din toate timpurile. Cu toate acestea, au trecut anii peste el, iar interesul jucătorilor a scăzut semnificativ.

Excepţia de la regulă o reprezintă un român cu numele Filip Victor, un modder cu experienţă care a lucrat câţiva ani pentru a actualiza grafica din Half LIfe 2 pentru hardware-ul modern. Rezultatul acelui efort poartă numele de Half Life 2: Update şi ocupă aproximativ 7GB. Printre particularităţile actualizate se numără efecte luminoase modernizate, texturi mai detaliate în mediul ambiant, o fizică îmbunătăţită şi multe remedieri de bug-uri care au rămas nerezolvate de-a lungul anilor.

Chiar dacă cei de la Valve şi-au dat aprobarea pentru ca : Update să fie disponibil gratuit pe Steam, nici compania americană nu ignoră complet respectiva franciză. La începutul acestei luni, în cadrul GDC – Games Developer Conference, oficialii companiei au menţionat că lucrează intens la portarea experienţei din popularul joc într-o versiune pentru realitate virtuală. Dacă vă încântă premisa din Half Life 2 Update, îl puteţi descărca gratuit de la această adresă.

 

09:44 28.03.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video