Dupa o perioada de beta, Half Life 2 merge de minune si pe Linux [VIDEO]

Dupa o perioada de beta, Half Life 2 merge de minune si pe Linux [VIDEO]

Ideile ca sistemele pe Linux nu sunt bune unelte de gaming incep sa spulbere odata cu portarea jocului

Linux steam half life 2 oculus rift

Dupa mai multe luni in care s-a aflat in beta si s-au inghesuit sa ofere feedback valoros pentru respectivul joc, Half Life 2 a ajuns in sfarsit in varianta finala.

Half Life 2 for Linux este un nume simplu pentru unul dintre cele mai populare jocuri din istorie si cel mai bun joc din ultimul deceniu dupa cei de la WGA. Incercand sa ajute semnificativ adoptia sistemelor de operare bazate pe Linux, cei de la Valve au investit un volum de munca imens in ultimii ani in portarea serviciului Steam pe Linux si a catorva jocuri care au facut istorie. La ora actuala, Half Life 2 este doar cireasa de pe tort. Pentru ca sistemul de gaming virtual Oculus Rift a castigat de asemenea ceva adepti in ultimele luni, nu trebuie neglijata compatibilitatea noii versiuni si cu acea unealta de realitate virtuala.

Cu un suport semnificativ din partea celor de la Valve si cu presiuni din ce in mai mari asupra producatorilor de hardware sa ofere drivere pentru Linux, platforma devine o alternativa din ce in ce mai rezonabila la Windows sau OS X. Nu vi se pare?

Citește și: