Un hacker a instalat un browser pe Apple Watch și experiența e pe cât de proastă te aștepți

Un hacker a instalat un browser pe Apple Watch și experiența e pe cât de proastă te aștepți

Ecranul infim al unui smartwatch nu este ideal pentru navigat pe internet, dar un hacker a reuşit să întreprindă această activitate pe un Apple Watch.

Este incredibil volumul de efort investit de anumiţi internauţi în nişte activităţi a căror utilitate nu este foarte evidentă la prima vedere şi, cu siguranţă, nu e deloc profitabilă. Privind practic situaţia, nu ai avea de ce să fii tentat să navighezi pe internet pe un smartwatch, care oricum funcţionează aproape exclusiv în tandem cu un smartphone pe care îl ai în buzunar în permanenţă.

, un hacker al cărui nume s-ar putea să-l cunoaşteţi ca fiind un membru al comunităţii de internauţi responsabili de jailbreak-ul iOS, a fost zilele trecute subiectul unei ştiri după ce a reuşit să intre pe Google folosind un Apple Watch. Această acţiune nu a fost deloc uşoară. Deşi orice smartwatch este conectat online şi preia multe informaţii de pe internet, nici Google şi nici Apple nu au introdus un browser de internet nativ în sistemele de operare pentru acest tip de aparate. Cum era de aşteptat, rezultatul este destul de ridicol, altfel, această funcţie ar fi fost prezentă din start pe majoritatea ceasurilor inteligente pe care le puteţi achiziţiona.

applewatchwebbrowserlarge

Pentru că este destul de mândru de realizarea sa, pe lângă câteva imagini, Comex a publicat şi un clip video în care a demonstrează modul în care poate naviga pe Google.com folosind un Apple Watch. Dacă sunteţi amatori de hacking şi modding, rezultatul este destul de impresionant, nu de alta, dar acesta este primul pas către un potenţial pentru ceasul inteligent ieşit din Cupertino. În orice altă situaţie, aceasta este doar o demonstraţie pentru ceva ce nu aţi face niciodată.

 

Citește și: