Apple il concediaza pe „faimosul hacker Allegra” pentru ca nu a raspuns la email

Apple il concediaza pe „faimosul hacker Allegra” pentru ca nu a raspuns la email

Nicholas Allegra

Apple l-a „concediat” pe faimosul hacker Nicholas Allegra, cunoscut sub nick-ul de Comex, pe motivul ca acesta nu a raspuns la un email. Mesajul in sine continea o oferta de extindere a rolului lui Allegra in cadrul companiei Apple ca si stagiar.

Nicholas a fost angajat de Apple pentru proiectul JailBreakMe ce permitea utilizatorului sa ruleze un proces simplu pentru a isi debloca iPhone-ul achizitionat cu contract de la orice operator. Acesta a jucat un rol important in comunitatea Apple de JailBreaking, publicand in mod constant vulnerabilitati de securitae pe blogul sau. Totusi compania a decis sa renunte la serviciile acestuia dupa aproximativ un an, invocand faptul ca nu a raspuns la emailul trimis.

„Asadar… nu are rost sa mai aman. Incepand cu saptamana trecuta nu mai sunt asociat cu Apple. De ce? Pentru ca am uitat sa dau reply la un mail. Nu sunt destul de fericit, insa se pare ca nu am cum sa rezolv aceasta problema” a declarat Nicholas pentru Forbes.

De mentionat ca tanarul hacker are doar 20 de ani la acest moment si a reusit sa atraga atentia unei mari companii la varsta de doar 18 ani. Daca stam sa ne gandim putin motivul nu pare deloc intemeiat, insa pe de alta parte istoria pare sa se repete, la fel a patit si Steve Jobs dupa ce a creat compania in sine. Le statea ca „un ghimpe in coaste” si au decis „sa renunte” la serviciile lui. Oare  la fel sa fie si situatia de fata? Ii vom vedea pe cei de la Apple ca il cheama inapoi?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: