Apple il concediaza pe „faimosul hacker Allegra” pentru ca nu a raspuns la email

, 21 Oct, 16:14

Nicholas Allegra

Apple l-a „concediat” pe faimosul hacker Nicholas Allegra, cunoscut sub nick-ul de Comex, pe motivul ca acesta nu a raspuns la un email. Mesajul in sine continea o oferta de extindere a rolului lui Allegra in cadrul companiei Apple ca si stagiar.

Nicholas a fost angajat de Apple pentru proiectul JailBreakMe ce permitea utilizatorului sa ruleze un proces simplu pentru a isi debloca iPhone-ul achizitionat cu contract de la orice operator. Acesta a jucat un rol important in comunitatea Apple de JailBreaking, publicand in mod constant vulnerabilitati de securitae pe blogul sau. Totusi compania a decis sa renunte la serviciile acestuia dupa aproximativ un an, invocand faptul ca nu a raspuns la emailul trimis.

„Asadar… nu are rost sa mai aman. Incepand cu saptamana trecuta nu mai sunt asociat cu Apple. De ce? Pentru ca am uitat sa dau reply la un mail. Nu sunt destul de fericit, insa se pare ca nu am cum sa rezolv aceasta problema” a declarat Nicholas pentru Forbes.

De mentionat ca tanarul hacker are doar 20 de ani la acest moment si a reusit sa atraga atentia unei mari companii la varsta de doar 18 ani. Daca stam sa ne gandim putin motivul nu pare deloc intemeiat, insa pe de alta parte istoria pare sa se repete, la fel a patit si Steve Jobs dupa ce a creat compania in sine. Le statea ca „un ghimpe in coaste” si au decis „sa renunte” la serviciile lui. Oare  la fel sa fie si situatia de fata? Ii vom vedea pe cei de la Apple ca il cheama inapoi?

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

1. „Nu sunt destul de fericit” este o traducere aiurea. In original a spus „I wasn’t too happy about it”. Daca Radu Neagu traduce astfel, ii sugerez sa se apuce de altceva.

2. Sa il comparam pe amaratul asta de hacker cu Steve Jobs este iarasi un lucru aiurea in tramvai. S-a scris lucrul asta numai pt ca s-a dorit un sfarsit interesant de articol, dar este pueril. Apple l-au luat inapoi pe Jobs pentru ca acesta era singurul in stare sa impiedice falimentul firmei.

E mai bine ca inainte de a scrie articole sa citim foarte, foarte, foarte mult.

Radu Neagu

Paulik, citeste tu stirea de unde vrei. Este o adaptare si nu o traducere mot-a-mot. Iti sugerezi sa iti vezi de treaba ta.
Comparatia cu Steve Jobs este facuta de mine tocmai pentru acel final de articol si ma bucur ca ai inteles macar atat.
Din spatele tastaturii sunteti toti viteji, mai inainte discutam cu altcineva ca de ce am preluat o stire din afara. Acum discut cu tine de ce nu e preluata cuvant cu cuvant.
Te rog frumos ia articolele ca atare si comenteaza obiectiv. Toti stim sa fim critici insa putini stiu sa fie critici constructivi.

Raduku Negrean

Domnul Neagu,
N-are rost sa te zburlesti asa. Critica pe care ai primit-o de la Paulik este constructiva, te ajuta sa realizezi cat de anti-talent esti.
Punctul 1 este valid, ai tradus de 2 lei. Daca doreai sa parafrazezi nu trebuia sa traduci articolul cu google translate.
La comparatia cu Steve Jobs, nu ma intereseaza, nu cred ca e ceva important, parerea mea e ca te-ai agatat de asta sa faci numarul de randuri la articol.
Seara buna in continuare si sper sa gasesti constructiva macar critica asta.

Radu Neagu

Domnul „Negrean”, Google Translate nu a fost folosit deloc. NU inteleg de unde ati scos-o voi ca sunt traduse… Traduceti fraza in engleza cu google translate si spuneti-mi ce rezulta. Poate reusiti sa imi explicati.
Legat de punctul 2… numarul de randuri in articol variaza de la 1 la „cinspe mii” ca sa nu ma exprim mai poetic de atat. Este doar o opinie ce mi-a venit in minte atunci si am scris-o. Ma asteptam sa fie tratata ca atare.

@Raducu: Pentru ca exprimarile difera pentru fiecare limba in parte, atunci cand traduci un text, cum era citatul respectiv, ii faci intai traducerea si dupa aceea adaptarea la limba dorita.
Asa cum bine ai observat, autorul a facut doar traducerea. Probabil ca nu a mai avut timp sau pur si simplu nu stie toate etapele.
Despre punctul 2 nu ma pronunt pentru ca este o informatie de background asa ca prefer sa o ignor 🙂

E un lucru foarte bun… pentru concurenta lui Apple. Oamenii buni nu cresc in copaci, si sunt greu de gasit.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail