Un fotograf „trimite” cei mai iubiți supereroi în secolul XVI și ți-i arată în poze fascinante

Toți supereroii pe care îi iubești sau urăști s-au „născut” în secolul XX, mulțumită companiilor precum Marvel sau DC Comics. Totuși, un fotograf și i-a imaginat în alt secol, în alte vremuri, iar imaginile sale sunt fascinante.

Sacha Goldberger este un fotograf care a vrut altceva de la supereroii pe care îi vezi în ultimii ani distribuiți de Hollywood în tot felul de filme. El i-a dezbrăcat de costumele lor obișnuite și i-a reîmbrăcat cu ținute gândite pentru secolul al XVI-lea. Și-au păstrat elementele vestimentare definitorii, dar materialele sunt cum le-ai fi găsit acum aproape 500 de ani.

Desigur, s-a axat mult pe machiaj și lumină, dar i-au ieșit imagini memorabile. Dacă s-ar mai fi chinuit puțin, aceste fotografii ar putea fi transformate în tablouri specifice acelei perioade și puțini și-ar da seama de diferențe.

Prin proiectul acesta, fotograful susține că ne prezintă și viața tumultoasă a acestor personaje. „Prin perturbarea temporală pe care aceste portrete o produc, imaginile ne permit să descoperim, prin prisma timpului diferit de al nostru, o melancolie neașteptată față de cei care sunt crezuți invincibili”, se arată pe pagina proiectului. Odată crezuți nemuritori, e greu să te gândești la acești supereroi că ar putea trăi vieți obișnuite, de muritori.

Epoca elisabetană, în care au fost „duși” supereroii tăi preferați, considerată una de aur în istoria Marii Britanii și este asociată cu domnia reginei Elisabeta I, între 1558 și 1603. În acea vreme s-a produs renașterea britanică, cultura cunoscând un boom semnificativ și fiind și perioada bardului William Shakespeare. Alături de costume, fotograful Sacha Goldberger a folosit și oameni care să se potrivească întrucâtva cu supereroii.

Poți urmări munca lui Goldberger pe Facebook și pe site-ul său, unde are mai multe proiecte și portrete realizate cu supereroi „mutați” în secolul XVI.