Ultimul șef al Nokia pleacă de la Microsoft

Ultimul șef al Nokia pleacă de la Microsoft

În urmă cu doi ani Microsoft cumpăra Nokia și marca o mare schimbare în industria telefoniei. Acum, din Microsoft pleacă oameni vechi ai Nokia și se conturează un alt fel de viitor pentru companie.

Când Satya Nadella a devenit directorul Microsoft, el a spus că vrea să transforme compania într-una mobile first, cloud first, adică axată fix pe domeniile în creștere. Astfel, a dezvoltat mai multe aplicații pentru Android și iOS și a dezvoltat divizia de servicii web.

Schimbările de acum sunt importante, deoarece un singur om ajunge să se ocupe de mai multe produse și, mai important, pleacă doi oameni care au condus Nokia înaintea preluării. Stephen Elop, fostul director Nokia, şi Jo Harlow, cea care conducea divizia de telefoane a finlandezilor, sunt cele două nume mari de pe lista celor care pleacă de la Microsoft.

Elop, după preluare, a fost vicepreşedinte executiv responsabil cu divizia Devices and Services. Atribuţiile sale vor fi preluate de Terry Myerson, care va conduce nou creata divizie Windows and Devices Group, scrie The Verge. Nadella spune că de acum Microsoft se va concentra pe trei mari divizii: cloud și servicii enterprise, aplicații și servicii consumer, și Windows ca platformă și dispozitive, unde intră telefoanele Lumia, tabletele Surface, consolele Xbox și realitatea augmentată HoloLens. De toate aceastea din urmă se va ocupa Terry Myerson.

Anul acesta, Microsoft va lansa Windows 10

Deși telefoanele și tabletele nu mai sunt principala preocupare, această schimbare de strategie arată că Microsoft dă mai multă importanță acestora drept medii de propagare a serviciilor, oarecum similar strategie Amazon. Windows a fost un sistem de operare, acum este o platformă, după cum se a spus și Nadella, care a subliniat importanța ecosistemului software pentru viitorul Microsoft.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: