Nokia vrea să vândă singurul produs de succes pe care îl mai are

Nokia vrea să vândă singurul produs de succes pe care îl mai are

După ce în anii ’90 și la începutul anilor 2000 Nokia a dominat piața telefoanelor mobile, compania finlandeză s-a ofilit treptat odată cu apariția smartphone-urilor. Compania și-a vândut divizia de telefonie către Microsoft și a rămas doar cu partea de rețelistică și cu partea de software. Acum, Nokia ar plănui să ”scape” de HERE Maps, probabil singurul produs considerat de succes pe care îl mai are. 

HERE Maps este, probabil, unul dintre cele mai bune programe de navigare pentru smartphone-uri.

După ce o perioadă aplicația a fost disponibilă doar pe smartphone-urile Lumia, ea a ajuns și în magazinele de aplicații Apple și Google.

Ea s-a dovedit atât de bună încât, potrivit Bloomberg, companii precum Facebook, Microsoft, Uber, dar și producătorii germani de automobile Mercedes, BMW și Audi și-ar fi arătat interesul față de o eventuală achiziție a sistemului.

Potrivit aceleași surse, Nokia este în discuții serioase cu cei trei producători de automobile (care au făcut o ofertă comună) și negociază prețul vânzării. Finlandezii vor să obțină aproximativ patru miliarde pentru HERE Maps, însă nu se știe dacă cele trei companii germane sunt dispuse să plătească atât de mult.

Până la finalul acestei săptămâni vom afla cine va fi noul proprietar al HERE Maps sau dacă Nokia va păstra în continuare populara aplicație.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: