Trucul care te salvează când îți pierzi ochelarii [VIDEO]

Trucul care te salvează când îți pierzi ochelarii [VIDEO]

Există multe soluții pentru persoanele cu defecte de vedere. De la ochelari, lentile de contact și operații cu laser, oamenii s-au gândit la toate.

Totuși, există șansa nefericită de a-ți pierde ori ochelarii, ori lentilele, așa că e posibil să ai nevoie de o soluție de moment. Henry Reich de la Minute Physics a găsit un mic truc pentru a-și corecta viziunea. „Fă o gaură mică folosindu-ți degetele, privește prin ea, iar totul va deveni clar din nou. Funcționează, indiferent de cât de blurată îți este viziunea. Dă-ți jos ochelarii și încearcă”.

Pentru a înțelege motivul funcționării a ceva atât de simplu, nu trebuie decât să gândim procesul. Pentru a percepe ceva, lumina trebuie să „călătorească” de la o sursă, să lovească un obiect, apoi să ajungă la ochiul tău pentru a fi proiectat pe retină, unde se va forma imaginea. Dacă nu am avea lentilele din globul ocular, lumina s-ar împrăștia pe retină, astfel încât nu am vedea nimic clar, scriu cei de la Science Alert.

Din acest motiv, atunci când vezi ceva chiar în fața ochilor, totul în fundal devine ușor blurat. Lentilele din ochiul uman pot concentra doar lumina care vine de la o anumită distanță. Dacă un obiect este prea aproape sau prea departe, lumina va fi proiectată haotic. Aici intervin mușchii globului ocular, care le pot contracta, iar atunci când nu funcționează cum trebuie, ochelarii, lentilele sau operațiile ne pot ajuta să reparăm problema.

Motivul pentru care trucul Minute Physics funcționează este pentru că, atunci când lumina trece printr-un spațiu mic, poate fi concentrată de la orice distanță. Pentru că deschiderea este atât de mică, ea poate trece doar prin acel spațiu, ceea ce înseamnă că nu mai avem problema luminii dispuse pe toată suprafața retinei. Așadar, cheia este blocarea luminii.

Oricât ai fi de sceptic, trucul merită o șansă. Serios, vei fi bucuros când îți vei pierde ochelarii și nu vei fi pus în situația de a mânca o ceapă precum un măr.