Trenul Maglev „plutește“ spre performanță: Un nou record în mai puțin de o săptămână

, 22 Apr, 15:38

Săptămâna trecută, vorbeam despre trenul Maglev al japonezilor, care a reușit să atingă viteza de 590 de kilometri pe oră și să doboare recordul din 2003. În mai puțin de o săptămână, o face iar.

Potrivit Kyodo News, trenul Manglev a fost supus unui nou test săptămâna aceasta, reușind să atingă 603 kilometri într-o oră. Se estimează că modelul va fi pus în funcțiune începând cu 2027 și că va atinge o viteză maximă de 505 kilometri pe oră. Astfel, drumul Tokyo-Nagoya, de 320 de kilometri, va putea fi parcurs în 40 de minute.

Japonia este cunoscută pentru sistemul feroviar impecabil. La un moment dat, ministrul japonez al transporturilor a demisionat pentru că un tren a avut o întârziere de câteva secunde. Trenurile Maglev sunt capabile să ajungă la aceste viteze deoarece circulă deasupra șinelor, plutind cu ajutorul forței magnetice și eliminând frecarea dintre materiale.

Între timp, în România, drumul București-Vaslui, cu o distanță de 330 de kilometri, este parcurs în șase ore.

 

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail