Trei telefoane care ne-au impresionat înainte de iPhone

Trei telefoane care ne-au impresionat înainte de iPhone

În ianuarie 2007 Steve Jobs prezenta primul iPhone. În acest articol ne uităm la trei dintre telefoanele care ne-au cucerit înainte de smartphone-ul Apple.

Noțiunea de smartphone a fost folosită prima oară pentru a descrie un dispozitiv al celor de la AT&T. Dar cei care au popularizat denumirea cu adevărat au fost cei de la Apple, odată cu anunțul primului lor iPhone pe data de 9 ianuarie 2007. Atunci, Steve Jobs a prezentat dispozitivul despre care se poate spune cu siguranță că a schimbat fața lumii, influențând piața de telefoane mai mult decât oricare altul.

ibm simon iphone 1

Cu toate acestea, în prezent, IBM Simon este considerat primul smartphone lansat vreodată. Deși din punct de vedere al design-ului și al software-ului se asemăna mai mult cu un telefon clasic, Simon era remarcabil deoarece permitea, printre altele, trimiterea de mesaje și email-uri. Ulterior, între Simon și primul iPhone au apărut numeroase alte telefoane inteligente care s-au bucurat de succes. Următoarele trei sunt cele care au reușit să ne impresioneze cel mai mult.

HTC Excalibur

HTC Excalibur a fost unul dintre cele mai interesante dispozitive produse de HTC, dar și unul dintre cele mai populare, fiind ulterior comercializat sub mai multe branduri. HTC Excalibur avea un procesor de 200 MHz, 64MB RAM și o capacitate de stocare de 128MB care putea fi mărită prin intermediul slotului pentru carduri microSD. Ca sistem de operare, HTC Excalibur a fost dotat cu Windows Mobile 5.0 și, ulterior, cu versiunea 6.0.

htc excalibur 1223 iphone

BlackBerry 5810

BlackBerry 5810 a fost primul device de la producătorul canadian care să încorporeze funcția de telefon. Desigur, nu este unul dintre cele mai frumoase telefoane care au apărut vreodată, dar este unul dintre acele telefoane care au ajuns să fie apreciate odată cu trecerea timpului. Marele dezavantaj al lui BlackBerry 5810 a fost dintotdeauna faptul că nu a avut un microfon sau difuzor integrat, motiv pentru care era nevoie de prezența unei căști.

blackberry iphone 12

LG Prada KE850

Apple iPhone a fost, într-adevăr, cel care a popularizat ecranele capacitive printre telefoane, dar LG Prada a fost, totuși, primul telefon cu un ecran capacitiv. Mai mult decât atât, era un telefon cu un design foarte frumos, motiv pentru care LG a fost chiar premiată. Cu toate acestea, marele lui defect era software-ul cu mult inferior celui de pe iPhone.

Un scandal care a atras atenția asupra acestui model a fost cel iscat în urma acuzelor aduse de LG celor de la Apple. Mai exact, sud-coreenii au acuzat compania din Cupertino că ar fi copiat design-ul lui Prada KE850. Surprinzător, nu s-a ajuns la proces, fapt care i-a făcut pe mulți să se întrebe: oare Apple chiar a copiat design-ul Prada sau aceasta a fost doar o încercare a sud-coreenilor să își popularizeze telefonul?

lg prada ke850 iphone 1234

Citește și:
Etichete: