Transformă-ţi vechiul televizor într-o tabletă uriaşă cu Touchjet Wave

Transformă-ţi vechiul televizor într-o tabletă uriaşă cu Touchjet Wave

Uneori rămâi uimit de utilitatea unor gadgeturi ce caută să obţină finanţare pe Kickstarter sau Indiegogo. Touchjet Wave este un astfel de dispozitiv minune.

Nu trebuie să fii pasionat de tehnologie pentru a şti că o tabletă de dimensiunea unui televizor costă o avere. Cea mai recentă confirmare a acestui trend a venit zilele trecute de la Microsoft când a confirmat detaliile de disponibilitatea legate de Surface Hub. Cu toate acestea, se pare că există şi soluţii mai simple prin care să vă transformaţi televizorul mai vechi sau mai nou într-un panou sensibil la atingere.

O astfel de soluţie vine sub forma unui gadget cu un preţ de aproximativ 400 de lei. Cu numele de Touchjet Wave TV, senzorul din imagine se fixează pe rama superioară a televizorului şi se conectează la un PC ce trimite semnal video către TV. După ce i-aţi instalat driverele şi aţi avut răbdare aproximativ un minut pentru a-l calibra, prin intermediul unui amalgam de senzori infraroşu este foarte precis în a interpreta atingerile voastre pe ecranul televizorului ca fiind interacţiuni cu un touchscreen virtual. Touchjet Wave TV nici măcar nu se rezumă doar la monitorizarea atingerilor, face o treabă la fel de bună cu urmărirea mişcărilor mâinii la o distanţă relativ mică în faţa display-ului.

Utilitatea unui astfel de aparat s-ar putea să nu fie evidentă din primul moment, dar în domeniul educaţional s-ar putea să facă minuni. Nici nu mă gândesc ce aventură ar fi să vă jucaţi Angry Birds pe un televizor cu diagonala de 1,5 metri. În urmă cu câţiva ani cei de la Samsung au lansat câteva televizoare preinstalate cu Angry Birds, dar Touchjet Wave vă scapă de obligativitatea achiziţiei unui anumit tip de televizor pentru a profita de astfel de activităţi distractive.

Dacă sunteţi încântaţi de un astfel de gadget şi i-aţi găsit deja utilitatea, nu rataţi ocazia de a susţine transformarea sa într-un produs de serie pe Indiegogo.

Citește și: