11 aug. 2015 | 08:30

Desprinsă parcă din trecut, Vela e cea mai nouă bicicletă electrică

ACTUALITATE
Desprinsă parcă din trecut, Vela e cea mai nouă bicicletă electrică

Dacă vă încântă mersul pe bicicletă, dar v-aţi săturat de pedalat, Vela s-ar putea să fie mijlocul de transport perfect pentru voi.

Numărul bicicletelor electrice disponibile pentru achiziţie este în continuă expansiune, iar trendul actual de design este menit să ascundă foarte bine particularităţile electronice ale mijlocului de transport. Dacă vă uitaţi la Vela, de exemplu, aţi fi tentaţi să credeţi că această bicicletă are o vechime de 20 de ani şi, eventual, cineva s-a gândit să-i mai întârească structura cu mici artificii pentru a mai rezista 10 ani.

Contrar aparenţelor însă, acest nou proiect care caută să obţină finanţare pe Indiegogo pentru a deveni produs de serie, din multe puncte de vedere este revoluţionar. Nu merită să mai insistăm pe beneficiile mersului pe bicicletă, dar credeţi-mă că pe lângă faptul că e mai sănătos, în traficul actual este şi mult mai eficient, mai ales când vorbim de o distanţă rezonabilă de acasă până la locul de muncă. O motocicletă sau un scooter sunt probabil mai rapide decât o bicicletă, dar poluează mult mai mult.

Vela este o bicicletă electrică cu design clasic construită în jurul unei baterii Li-ion ce poate fi schimbată cu uşurinţă și care are o capacitate de 370Wh. Autonomia specificată este de aproximativ 32 de kilometri la o singură încărcare. Are un modul GPS pentru a o putea găsi cu uşurinţă atunci când a dispărut sau când vreţi să vedeţi traseul parcurs în ultimele zile. Un sistem avansat anti-furt şi un panou de control ajustabil printr-un port USB sunt de asemenea prezente. Pe lângă un port proprietar de încărcare, aveţi în permanenţă un LED indicator care să vă ţină la curent cu situaţia actuală a bateriei.

Ca alternativă, dacă nu mai aveţi răbdare până când Vela va ajunge pe piaţă, vă puteţi orienta către Gocycle.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele