Toyota prezintă mașina care îți va aduce electricitatea în casă

Japonezii de la Toyota au prezentat conceptul unei mașini propulsate cu hidrogen, care va putea funcționa ca un hot-spot de electricitate pentru casa ta.

Salonul Auto de la Tokyo este în plină desfășurare, iar brandurile auto se luptă pentru titlul de „cel mai revoluționar concept”. Ei bine, se pare că cei de la Toyota ar avea o șansă la coroană, datorită invenției tehnologice denumită FCV Plus.

Cei de la Toyota sunt printre singurii care încă mai încearcă să transforme în succes ideea de propulsie pe bază de hidrogen, iar puțini par interesați de eforturile acestora, având în vedere multitudinea de mașini electrice lansate de europeni. Astfel, Toyota încearcă din răsputeri să le atragă atenția cu FCV Plus, un concept care nu doar că funcționează pe bază de hidrogen, dar folosește combustibilul pentru a conecta la electricitate o întreagă casă.

Toyota s-a inspirat din tehnologia hot-spot a telefoanelor, care îți permite să-ți transformi smartphone-ul într-un mic router wireless. În loc să transmită conexiune la internet, FCV Plus poate transmite curent electric.

Fiecare roată a mașinii găzduiește propriul motor, propulsat electric de către un combustibil pe bază de hidrogen, rezervorul fiind amplasat între cele două roți frontale. Acest amplasament face ca interiorul mașinii să fie foarte spațios, în timp ce se păstrează dimensiunile compacte ale exteriorului.

Atunci când mașina este parcată, mașina se poate conecta la o sursă externă de hidrogen, un rezervor mult mai generos din punct de vedere al dimensiunii decât cu care este echipat FCV Plus. Odată conectat, conceptul transformă hidrogenul în electricitate și astfel îți aduce curentul în casă, funcționând precum un generator. Toyota vede un mare potențial în această tehnologie, deoarece consideră că ar putea fi utilizată de către comunitățile mici care doresc să se bucure de o energie bio.

Desigur, acest tip de comunități sunt încă inexistente, așa că mașina rămâne o viziune pentru viitor, când, cu ceva noroc, își va găsi un loc în garajele noastre.

Citește și: