15 oct. 2015 | 17:43

Toyota dorește să elimine consumul de carburanți până în 2050

ENTERTAINMENT
Toyota dorește să elimine consumul de carburanți până în 2050

Ca parte a planului prin care se dorește atingerea unor standarde de mediu, Toyota Motor Corporation a anunțat că dorește să elimine emisiile de carbon cu 90% până în 2050.

Planul complex face parte din strategia celor de la Toyota, care include vânzarea a 1.5 milioane de autoturisme hibrid până în 2020. În plus, oficialii companiei au mai punctat faptul că speră să vândă peste 30.000 de mașini care funcționează pe bază de hidrogen. Când vine vorba de planul de lungă durată, Toyota prevede un portofoliu de autoturisme compus dintr-o serie de mașini hibrid, electrice și pe bază de hidrogen.

Anunțul vine la scurt timp după lansarea celei de-a patra generații a modelului Prius, care este cu 20% mai economic din punct de vedere al consumului decât modelul precedent. Prius era, în vremurile sale de glorie, mașina sinonimă cu tehnologia verde, dar odată ce piața mașinilor hibrid și electrice s-a extins, vânzările pentru Prius au scăzut.

Fiind un hibrid, Toyota Prius se folosește atât de benzină, cât și de electricitate pentru  a se pune în mișcare. Acest lucru i-a adus mașinii o mare popularitate pe vremea când s-a lansat, iar vedete importante, precum Miley Cyrus sau Leonardo DiCaprio au fost mândrii posesori ai acestui autoturism. Totuși, această admirație nu se mai aplică și în ziua de azi, având în vedere că acum poți fi chiar mai prietenos cu natura și poți avea o mașină complet electrică, sau una care să funcționeze pe bază de hidrogen.

Toyota adoptă această strategie tocmai pentru a-și păstra compania pe linia de plutire. Deoarece oamenii se îndreaptă spre mașini care sunt prietenoase atât cu mediul înconjurător, cât și cu buzunarele, Toyota trebuie să țină pasul cu schimbările. În plus, scandalul în care este implicat Volkswagen a întărit convingerile oamenilor conform cărora mașinile clasice, cu motoare pe benzină sau motorină sunt foarte poluante.

Dacă planurile celor de la Toyota se vor îndeplini, peste 35 de ani s-ar putea ca benzinăriile să fie precum niște case bântuite, iar mirosul de benzină să fie doar o amintire.