Topul canalelor de YouTube românești: ce videoclipuri urmăresc românii pe internet

Topul canalelor de YouTube românești: ce videoclipuri urmăresc românii pe internet

YouTube este cea mai populară platformă video din mediul online din toată lumea, iar România nu face excepție. Topul canalelor de YouTube românești arătă că și la noi se consumă destul material video.

Deoarece la noi în țară nu există o varietate prea mare de conținut original pe YouTube, adică sunt destul de puțin vloggeri de succes, primele locuri ale topului canalelor de YouTube românești sunt ocupate de cele ale caselor de produse muzicale. Acestea au, însumate, zeci de milioane de urmăritori, ceea ce înseamnă că românii sunt mari consumatori de conținut muzical.

Pe primul loc în topul canalelor de YouTube românești se află Cat Music, care are 1.774.888 de urmăritori, iar videoclipurile publicate de aceștia au strâns aproape două miliarde de vizualizări. Canalul de YouTube promovează melodii și videoclipuri ale unor artiști români precum Ruby, Delia sau Elena Gheorghe. Cel mai vizionat fișier video al acestora este publicat acum trei ani și prezintă videoclipul lui Alex Mica, la piesa Dalinda. Acesta are aproape 57 de milioane de vizualizări.

Pe locul doi în topul canalelor de YouTube românești o regăsim pe mândria națională, Inna. Canalul său se YouTube se numește InnaRomania și se bucură de 1.493.639 de urmăritori, videoclipurile sale reușind să strângă aproape un miliard de vizualizări. O performanță impresionantă, având în vedere că în cazul Innei, pe canalul său de YouTube sunt încărcate strict produsele sale muzicale. Poate în mod neașteptat, cel videoclipul cu cel mai mare număr de vizualizări este cel pentru melodia In Your Eyes, publicat în urmă cu doi ani, care a strâns 117.100.168 de vizionări.

În topul canalelor de YouTube românești, pe locul trei regăsim tot o casă de producție, MediaProMusic. Aceștia au cu puțin peste un milion de urmăritori, iar videoclipurile publicate pe canalul de YouTube au strâns aproximativ 890 de milioane de vizualizări. Media Pro Music promovează astriști precum Loredana, Andra sau Lora. Videoclipul cu cele mai multe vizualizări este al Andrei, pentru melodia Inevitabil va fi bine, reușind să strângă puțin peste 32 de milioane.

În topul canalelor de YouTube românești mai găsim unul pe care se publică remixuri dubstep, denumit DubstepGutter, care are 846.681 de urmăritori. Acesta este urmat de primul canal de YouTube românesc al unui vlogger autohton. Primul din topul nostru, desigur. Canalul se numește Mikey Hash și este locul care găzduiește „emisiunea” Doza De Haș, de care probabil ați auzit. Canalul se bucură de 817.426 de urmăritori, iar cel mai popular videoclip al canalului de YouTube a strâns puțin peste un milion de vizualizări.

Pentru a face o comparație între topul canalelor de YouTube românești și topul canalelor de YouTube din întreaga lume, pe primul loc îl găsim pe PewDiePie, cu 40 de milioane de urmăritori, care este precedat de un vlogger cu videoclipuri în spaniolă, HolaSoyGerman, care se bucură de 24 de milioane de urmăritori. Canalele de YouTube ale vedetelor internaționale, precum Rihanna sau Lady Gaga sunt mult mai jos în top, ceea ce înseamnă că restul lumii consumă mai mult produse de divertisment, decât muzică.

Citește și: