Conținutul de pe YouTube nu va mai fi gratuit în întregime

Conținutul de pe YouTube nu va mai fi gratuit în întregime

Odată cu introducerea unui abonament pe YouTube, se pare că va fi introdus și conținut video disponibil doar contra cost.

Există zvonuri legate de introducerea unui abonament pe YouTube de aproximativ un an. Din păcate, nu este foarte clar modul în care respectivul serviciu va funcționa și cât de mari vor fi diferențele față de modul actual în care se poate consuma conținut de pe YouTube. Inițial, s-a crezut că plata unui abonament de aproximativ 10 dolari pe lună vă va ajuta să nu mai vedeți reclame de câteva secunde înaintea clipurilor online. Acum însă, au ajuns online noi scenarii posibile ce au toate șansele să se materilizeze în câteva săptămâni.

Pe lângă o experiență de vizionare lipsită de reclame, plătitorii de abonament pe YouTube se pare că vor mai avea acces la câteva privilegii. În principiu este vorba de conținut original creat în colaborare cu unii dintre cei mai prolifici video-bloggeri care activează pe site. Ca urmare, după implementarea sistemului de abonamente, subit, pe YouTube vor exista filme pe care nu le veți putea vede decât dacă plătiți o taxă, similar cu un sistem clasic de tip Pay-per-view.

Printr-o astfel de măsură din partea companiei Google, vor exista și mai multe motive pentru care să faceți efortul de a plăti niște bani pentru a accesa YouTube. Cei de la Re/code, pe baza unor informații obținute de la o sursă apropiată de, gigantul american au afirmat că în doar câteva zile vom afla toate detaliile aferente serviciului YouTube contra-cost. Pe 21 octombrie, în studioul YouTube din Lost Angeles se va organiza o conferință pe marginea acestui subiect.

În contextul în care ne-am obișnuit de mulți ani să vedem doar conținut gratuit pe YouTube și, într-o oarecare măsură, ne-am obișnuit și cu reclamele, tranziția la un serviciu plătit nu va fi una foarte facilă pentru toți internauții. Din fericire, va exista în continuare posibilitatea de a nu plăti nici o taxă.

Citește și: