Toate mașinile BMW ar putea fi electrice peste zece ani

Toate mașinile BMW ar putea fi electrice peste zece ani

Cei de la BMW au planuri mari pentru autoturismele lor în viitor, intenționând să comercializeze numai modele electrice peste zece ani.

Când vine vorba de reglementări cu privire la emisiile de carbon, Uniunea Europeană este cu siguranță una dintre cele mai restrictive piețe pentru producătorii de autovehicule.

În aceste condiții, după cum notează site-ul Nasdaq, BMW, unul dintre cei mai importanți producători de mașini din lume, vrea să comercializeze numai mașini electrice.

Toate mașinile din gama lor ar urma să beneficieze de motoare electrice, alături de unele mai mici, care vor funcționa pe benzină, cu rolul de a mări autonomia bateriilor.

Pe lângă impactul ecologic pozitiv, o asemenea mișcare ar duce și la o reducere a greutății pentru majoritatea modelelor BMW, care ar deveni, în același timp, mult mai aerodinamice.

Din câte se pare, peste zece ani de zile, autovehiculele germanilor ar putea fi dotate cu două motoare electrice, câte unul pentru roțile din față și cele din spate.

BMW este considerată de unii liderul în Germania la capitolul mașini electrice, investind, printre altele, mai multe miliarde de euro în Project i. Acesta din urmă este un efort de a produce mașini care funcționează pe baza combustibililor alternativi.

Citește și: