Mașina Apple, mai aproape de realitate: lucrează la ea un inginer Tesla

Mașina Apple, mai aproape de realitate: lucrează la ea un inginer Tesla

Zvonuri despre o mașină Apple auzim din ce în ce mai des, pe măsură ce compania se pregătește mai serios pentru a transforma visul oricărui fan adevărat în realitate.

Apple ar putea lansa o mașină autonomă și angajările se fac, cel puțin în teorie, pe bandă rulantă.

Cea mai nouă veste în sensul ăsta vine direct de pe LinkedIn. Mai exact, Jamie Carlson, fost inginer în cadrul Tesla, arată că a părăsit compania pentru a se alătura echipei din Cupertino.

Alături de el, alte șașe persoane care au experiență în domeniul mașinilor autonome au făcut același lucru pe profilele de LinkedIn.

Cei de la VentureBeat au încercat să ia legătura cu inginerii, însă nu au primit niciun răspuns deocamdată, iar Apple a refuzat să comenteze.

Nu este prima angajare majoră pe care a făcut-o compania în acest sens. Începând din ianuarie, Apple a angajat un inginer Volkswagen, dar și un cercetător de la Universitatea Carnegie Mellon cu multă experiență în tehnologiile de mașini autonome. Lista continuă cu un dezvoltator de software pentru asistență a șoferilor de la Nvidia Corp, dar și cu un fost director de la Autonomous Systems Lab de la Institutul Federal pentru Tehnologie din Elveția.

În ciuda acestor angajări și ale altora care au mai avut loc în trecut, nu știm exact o dată la care am putea vedea mașinile Apple pe străzi, dar mai mult ca sigur un automobil autonom al companiei care produce cele mai populare smartphone-uri va entuziasma multă lume și, la fel ca în cazul Apple Watch, ar putea duce la crearea unei noi piețe.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: