Uniunea Europeană elimină roaming-ul în 2017

Uniunea Europeană elimină roaming-ul în 2017
17:01 30.06.2015

Uniunea Europeană va elimina tarifele pentru roaming odată cu începutul anului 2017.

Problema înlăturării tarifelor pentru roaming a fost discutată intens în ultimii ani la nivelul conducerii Uniunii Europene. Un acord se pare că a fost stabilit, iar odată cu începutul anului 2017, toți cetățenii ar urma să plătească aceleași sume de bani pentru apeluri, mesaje și trafic de date, în fiecare dintre cele 28 de țări membre ale Uniunii.

Inițial, se credea că tarifele ar putea fi înlăturate la sfârșitul acestui an, însă unele guverne s-au opus acestei decizii, susținând că situația actuală nu ar trebui schimbată mai devreme de anul 2018. Conform Adevărul, Comisia Europeană a hotărât, din diverse motive, că va exista o limită de minute, SMS-uri şi MB folosiţi în roaming. Limita încă nu a fost stabilită, iar cel mai probabil vom avea de-a face cu un plan de date şi de minute. Rolul acestei măsuri este de a elimina concurența neloială și pentru a se evita orice fel de abuz.

După cum scrie Venture Beat, cetățenii europeni plătesc în prezent tarife adiționale în alte țări comunitare, acestea fiind, însă, limitate la 0,2 euro pentru fiecare MB, 0,19 euro pentru fiecare minut vorbit și 0,05 pentru fiecare mesaj trimis. De asemenea, Uniunea Europeană ar urma să asigure neutralitate internetului, ceea ce înseamnă că site-urile nu vor putea fi forțate să plătească bani operatorilor pentru a avea parte de viteze bune.

 

loading...