Tesla pierde mii de dolari cu fiecare mașină vândută

Tesla pierde mii de dolari cu fiecare mașină vândută

Vânzarea de mașini electrice încă nu a devenit o afacere profitabilă pentru companie al cărei CEO este Elon Musk.

Tesla este una dintre cele mai interesante companii din industria automobilelor, fiind evaluată în acest moment la aproximativ 34 de miliarde de dolari. După cum scriu cei de la VentureBeat, însă, compania condusă de Elon Musk pierde o cantitate foarte mare de bani cu fiecare mașină vândută. Este vorba, mai exact, despre 4.000 de dolari, motiv pentru care anul viitor vor fi produse mai puține mașini. De asemenea, Musk a declarat că nu exclude posibilitatea de a vinde mai multe acțiuni pentru a aduna capital.

După cum era de așteptat, investitorii nu sunt mulțumiți de aceste rezultate, motiv pentru care Musk a promis că Tesla va începe să producă mai multe modele în primul trimestru din 2016. Valoarea acțiunilor a scăzut cu aproximativ 11% în ultima perioadă, iar compania se pare că deține în jur de 1,15 miliarde de dolari cash, față de 2,56 miliarde în aceeași perioadă a anului trecut. Pentru a vă face o idee în legătură cu finanțele celor de la Tesla, trebuie să știți că introducerea unui nou model pe piață costă în jur de un miliard de dolari.

Tesla Model 3 -  foto AutoExpressUK (6)

Deși Tesla este cea mai valoroasă, o altă afacerea a lui Elon Musk ar putea avea cel mai mare impact asupra lumii. Solar City a fost fondată în anul 2006 de doi dintre verii lui Musk, acesta oferind, însă, conceptul și finanțarea inițială. De la câteva sute de angajați în urmă cu șase ani de zile, Solar City a ajuns în prezent la peste 12.000 de lucrători, iar conform celor mai noi informații oficiale, numărul de clienți este mai mare de 262.000.

Cu ajutorul unor măsuri extrem de inteligente (dar și cu investiții în valoare de sute de milioane de dolari), Solar City a ajuns al doilea cel mai mare furnizor de sisteme solare din Statele Unite. În fiecare lună, numărul de clienți crește cu 12.000, iar cel al angajaților, cu 500. Puteți afla mai multe despre Solar City AICI.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI