16 mai 2015 | 17:45

Posterele care ne prezintă viitorul, în viziunea lui Elon Musk: Ce își dorește să realizeze acesta

ACTUALITATE
Posterele care ne prezintă viitorul, în viziunea lui Elon Musk: Ce își dorește să realizeze acesta

SpaceX, compania lui Elon Musk a lansat o serie de postere care ne indică un lucru foarte clar: colonizarea planetei Marte încă este scopul său principal.

Companie fondată în anul 2002 de către Elon Musk cu scopul îndrăzneț de a coloniza planeta Marte, Space X a devenit prima companie privată care a trimis o navetă către Stația Spațială Internațională în anul 2012, putându-se lăuda în același timp cu numeroase alte realizări.

Zilele trecut, compania a publicat o serie de postere în care putem vedea câteva dintre cele mai interesante locuri de pe Marte vizitate de către oameni. În cazul în care, peste foarte mulți ani, planurile SpaceX ar avea succes, imaginile din aceste postere ar putea deveni realitate. Cele trei elemente prezentate sunt Valles Marineris, Phobos și Deimos și Olympus Mons.

Olympus Mons este cel mai înalt vârf din sistemul solar, având o înălțime de aproape trei ori mai mare decât Everest. De asemenea, ca suprafață, acesta este aproape la fel de mare ca Franța.

olympus mons spacex elon musk

Phobos și Deimos sunt cei doi sateliți naturali ai lui Jupiter. Conform celor de la Motherboard, Phobos prezintă mai mult interes pentru omenire, NASA având deja planuri pentru o explorare mai detaliată a acestuia.

phobos deimos spacex elon musk

Valles Marineris este un sistem de canioane de pe Marte care atinge, într-un punct, o adâncime de aproximativ 4,8 kilmetri. De asemenea, anumite secțiuni ale acestuia par a fi fost formate de apă.

valles marineris spacex