Tesla Model X te protejează împotriva armelor biologice

Tesla Model X te protejează împotriva armelor biologice
17:10 30.09.2015

Deși la început toți au crezut că este o glumă, noul Tesla Model X se pare că oferă protecția împotriva armelor chimice.

Noul SUV produs de compania lui Elon Musk a reușit să-i impresioneze pe mulți experți prin design și prin capacitățile sale, care sunt, din anumite puncte de vedere aproape la fel de bune ca cele ale unui Model S P90D. Pe lângă toate acestea, noul Model X se pare că vine dotat cu un nivel de protecție extrem de ridicat. Mai exact, este vorba despre modul care asigură protecția împotriva armelor biologice.

Având în vedere că nu foarte mulți dintre noi ne gândim la posibilitatea producerii unui atac în timp ce conducem, un astfel de feature ar putea părea exagerat. Elon Musk, însă, susține că acesta este un buton real și că aerul din interiorul mașinii este la fel de curat precum cel din interiorul unei camere de spital. Astfel, în cazul în care Apocalipsa se produce în timp ce conduceți un Model X, nu va trebui decât să apăsați pe buton. Din acel moment, aerul va fi trecut prin filtrul de zece ori mai mare decât cel al unui autovehicul normal.

După cum scrie site-ul Verge, cu o capacitate de filtrare a bacteriilor de 300 de ori mai bună decât în cazul unei mașini de rând. De asemenea, filtrarea alergenilor este de 500 de ori mai bună, cea smogului, de 700 de ori mai bună și cea a virușilor, de 800 de ori mai bună. După cum era de așteptat, Model X nu va fi o mașină ieftină, prețul acesteia urmând a fi de 130.000 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI