Telefonul BlackBerry cu ecran pătrat revine în 2015 cu nume și design noi

Telefonul BlackBerry cu ecran pătrat revine în 2015 cu nume și design noi

Dacă ești unul dintre acei oameni care așteaptă cu nerăbdare un nou smartphone BlackBerry, atunci ar trebui să te bucuri de zvonurile despre Oslo.

BlackBerry Passport a fost un telefon ciudat, având un ecran pătrat și fiind un dispozitiv despre care cu greu ai putea să spui că-i ergonomic. Totuși, a fost un succes pentru companie și pentru anul acesta pregătește unul similar, dar cu alt nume. Mai mult, pare să treacă mai departe de nuanța de negru și să aleagă o carcasă argintie pentru viitorul smartphone.

Pe 30 iunie, BlackBerry susține un eveniment și s-ar putea ca atunci să vedem două noi modele. În 2014, vârfurile de gamă au fost BlackBerry Passport și Classic, iar pentru 2015 se așteaptă o actualizare a celor două. Primul va fi succedat de BlackBerry Oslo, păstrând ecranul pătrat și tastatura fizică.

Conform informațiilor neoficiale publicate de BGR, BlackBerry Oslo are un ecran LCD de aproximativ 4,5 inci la rezoluţie de 1.440 x 1.440 pixeli (aceeași ca la modelul de anul trecut), o cameră foto de 13 megapixeli și una secundară de 2MP, iar autonomia va fi dată de o baterie de 3.450 mAh apropiată în ceea ce privește capacitatea de cea de pe Allview X2 Xtreme sau Meizu MX5 Pro. Sistemul de operare va fi BlackBerry OS 10.3.2.

BlackBerry Passport (stânga), comparat cu viitorul model: Oslo.

BlackBerry Oslo langa BlackBerry Passport

Lista de dotări se mai continuă cu un procesor Snapdragon la 2,2GHz, cel mai probabil quad-core, 3GB de memorie RAM și, probabil, un spațiu de stocare de 32GB cu suport pentru card microSD. Dacă te întrebi cine ar mai dori BlackBerry, când există Android, iOS sau Windows, directorul John Chen a spus că utilizatori sunt încă cei interesați de securitate și de serviciile companiei canadiene.

Chen a declarat și că cei mai influenți oameni încă au BlackBerry. “De aceea vedem dispozitivele noastre la membrii guvernelor din toate țările dezvoltate. Vezi șefi de stat cu dispozitivele noastre”, a mai spus directorul.

BlackBerry Passport si BlackBerry Oslo

 

Citește și: