Meizu MX5 Pro va folosi cel mai bun procesor de la Samsung

Meizu MX5 Pro va folosi cel mai bun procesor de la Samsung

Samsung produce de ceva timp procesoare pentru telefoanele sale, dar în 2015 s-ar putea să le vedem pe mai multe modele de la alți producători.

După producția de cipuri pentru Apple, dar după cerințele americanilor, acum cel mai puternic telefon Meizu va avea procesor Samsung.

Samsung Exynos 7420 este cel mai bun procesor al sud-coreenilor, cel disponibil pe Samsung Galaxy S6 și, deocamdată, cel mai bun cip de pe telefoanele actuale. Acesta are opt nuclee, împărțite în două procesoare a câte patru nuclee. Pentru un consum redus de energie funcționează procesorul quad-core la o frecvență de 1,5GHz, iar pentru putere de calcul mai mare este activat cel la 2,1GHz.

Dacă Samsung Galaxy S6 ți se pare prea scump pentru a profita de cel mai bun procesor, poți aștepta Meizu MX5 Pro. Acesta este un phablet de 6 inci cu ecran QuadHD și dotat cu procesorul Exynos 7420. De ce contează acest procesor atât de mult? Este primul fabricat pe 14 nanometri și a fost gândit în jurul consumului redus de energie.

Până acum, procesoarele Qualcomm și MediaTek au fost cele mai populare alegeri, cu excepția Apple care și le-a făcut „pe comandă” și Huawei și Samsung care și le fac in house. Și după ce Qualcomm Snapdragon 810 s-a dovedit un semi-eșec, supraîncălzindu-se, și noile modele de la Huawei încă nu sunt la înălțimea concurenței, Samsung poate deveni un important furnizor de cipuri și pentru alte companii, în afara de Apple și uneori Meizu.

După cum se vede și în testele de mai jos, derulate de PhoneArena, Exynos 7420 a fost confirmat drept cel mai bun procesor. Trebuie menționat că LG G4 are un Qualcomm Snapdragon 808 cu șase nuclee.

Benchmark Galaxy S6 si alte telefoane

Meizu MX5 Pro va mai avea, pe lângă Exynos 7420, și 4GB de memorie RAM și o cameră de 20 de megapixeli, cel mai probabil cu senzor Sony, capabilă să filmeze la rezoluție 4K. Mai jos sunt câteva imagini cu acest model încă neanunțat oficial. De reținut că încă din 2010 Samsung a furnizat procesoare pentru Meizu, dar niciodată n-a avut o piață prea mare de desfacere către alte companii.

Meizu MX5 Pro cu procesor Samsung

Meizu MX5 Pro cu procesor Samsung

 

Citește și: