Taylor Swift “dă de pământ” cu noul serviciu Apple Music

Taylor Swift “dă de pământ” cu noul serviciu Apple Music

Folosind nişte argumente cât se poate de pertinente, a dat de pământ zilele trecute cu noul serviciu de streaming Apple Music.

Update: Cei de la Apple Music au cedat presiunilor și au declarat că vor plăti artiștii în timpul celor trei luni de probă. „După ce am citit scrisoarea lui Taylor, am știut că trebuie să facem o schimbare”, a spus Eddy Cue.

După ce şi-a retras muzica de pe Spotify, Taylor Swift a decis că nu-şi va oferi cel mai recent album, 1989, pentru streaming pe , noul serviciu online al gigantului din Cupertino. În încercarea de a nu-şi aliena fanii, artista a adus câteva argumente solide pentru decizia sa într-o postare pe propria pagină de Tumblr. Articolul intitulat foarte drăgăstos, ,,Către Apple, cu dragoste Taylor” poate fi parcurs în întregime aici.

Ideea de bază este cât se poate de simplă. Deoarece ,,Apple a fost şi continuă să fie unul dintre cei mai buni parteneri în comercializarea de muzică şi realizarea de noi moduri prin care să comunic cu fanii mei”, această decizie, ,,merită o explicaţie”. Cum am aflat zilele trecute şi din alte surse, foarte mulţi artişti, inclusiv Taylor Swift, sunt dezamăgiţi deoarece pe parcursul celor trei luni de probă de care poate beneficia orice utilizator de Apple Music, creatorii de conţinut nu sunt răsplătiţi financiar. Din acest motiv, Taylor a clasificat decizia Apple ca fiind ,,şocantă, dezamăgitoare şi complet diferită faţă de antecedentele acestei companii progresive şi generoase.”

În aceeaşi postare, artista a menţionat că această decizie nu are legătură cu compensarea sa personală, ci cu artiştii şi formaţiile aflate la început de carieră, care abia şi-au lansat un album şi nu sunt plătite timp de trei luni. În definitiv, ,,nu este corect să ceri cuiva să muncească pentru nimic.

Mai mult ca sigur, respectivul material editorial, pe cât de elaborat şi argumentat este, nu se va reflecta în schimbări în politica Apple. Chiar şi aşa, s-ar putea numără printre unele dintre cele interesant scrisori deschise scrise vreodată de un artist. ,,Nu vă cerem iPhone-uri gratuite. Vă rugăm să nu ne cereţi să vă oferim muzica noastră fără compensare.