Apple Music este cel mai nou serviciu de streaming pe care nu veţi vrea să daţi bani

În încercarea de a reinventa , cei de la Apple au anunţat în urmă cu câteva ore propriul lor serviciu de streaming intitulat Apple Music.

Să începem cu cea mai importantă parte, preţul. Dacă nu din alt motiv, pentru simplul fapt că reprezintă o condiţie eliminatorie, trebuie să aveţi în vedere că Apple Music costă 10 dolari pe lună şi nu există, pe lângă planul de plată contra cost şi unul gratuit. În România, Zonga costă 3 euro pe lună, în timp ce majoritatea celor care folosesc Spotify, cel mai popular serviciu de acest gen din lume, tolerează câteva reclame, dar nu plătesc nici un ban. Va exista şi un plan de plată pentru întreaga familie în valoare de 15 dolari, dar acesta din urmă nu va funcţiona decât dacă aveţi activat iCloud Family Sharing.

Precum multe alte servicii de streaming de pe mapamond, Apple Music vă va oferi peste 30 de milioane de melodii, întreaga colecţie de conţinut audio de pe iTunes. Veţi putea face playlist-uri pe care să le ascultaţi offline, iar dacă sunteţi în pană de inspiraţie puteţi asculta un post de radio intitulat Acesta din urmă va fi un post de radio adevărat, în format clasic, ce va difuza acelaşi conţinut în fiecare colţ al lumii timp de 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Responsabil de muzica ce va fi prezentată în această formă va fi unul dintre cei mai importanţi DJ din lume, DJ Zane Lowe. Acesta va difuza conţinut din Los Angeles şi va fi ajutat Ebro Darden în New York şi Julie Adenuga în Londra. Accesul la Beats 1 va fi complet gratuit începând cu 30 iunie în peste 100 de ţări. Chiar dacă nu implică nici o investiţie din partea voastră, Beats 1 va face parte din Apple Music şi va fi disponibil atât pe iOS cât şi pe Android.

În ceea ce priveşte Apple Music, acesta este unul dintre singurele servicii create vreodată de Apple care va fi disponibil atât pe iOS, cât şi pe platforma pentru mobile a Google. Va include din start recomandări bazate pe muzica ascultată sau cumpărată de voi şi vă va prezenta zilnic noi playlist-uri care crede că vă vor încânta. Acestea din urmă vor fi create în, mare parte, de oameni ,,care ştiu şi iubesc muzica”, o schimbare majoră faţă de toate celelalte servicii de streaming construite în jurul unor liste de melodii generate de un algoritm computerizat. Tot pentru a se diferenţia de concurenţă, Apple Music va include Connect, o mini reţea de socializare realizată împreună cu vedetele mai mult sau mai puţin cunoscute. Această componentă va permite artiştilor să posteze conţinut audio exclusiv, imagini din turneu, clipuri, toate acestea menită să întărească relaţia cu fanii.

Pentru a vă face o ideea legată de Apple Music, veţi putea asculta muzică gratuit prin intermediul său timp de trei luni începând cu 30 iunie, după care veţi fi nevoiţi să plătiţi costul abonamentului.

 

Apple Music Beats 1 radio streaming 2

06:39 09.06.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video