Tânărul musulman arestat din cauza unui ceas, oaspete de onoare la Casa Albă

Tânărul musulman arestat din cauza unui ceas, oaspete de onoare la Casa Albă

După cum era de așteptat, arestarea lui Ahmed Mohamed a provocat o reacție puternică pe rețelele sociale.

Într-adevăr, un ceas construit acasă îți poate face multe probleme. De exemplu, dacă te duci într-un liceu din Irving, Texas, ai putea fi arestat deoarece invenția ta a fost confundată cu o bombă. Cu toate acestea, un ceas îți poate garanta și o invitație la Casa Albă pentru a avea o discuție cu președintele Statelor Unite ale Americii. Din păcate, Ahmed Mohamed se pare că nu va putea să prezinte invenția care i-a cauzat atâtea probleme în ultimele zile datorită simplului fapt că acesta încă se află la secția de poliție.

Barack Obama nu a fost singurul care i-a transmis o invitație tânărului american. Nici Mark Zuckerberg nu s-a lăsat mai prejos. ”Abilitatea și ambiția de a construi lucruri frumoase ar trebui să ducă la aplauze, nu la arestare. Viitorul aparține persoanelor precum Ahmed. Ahmed. dacă vrei vreodată să vii la Facebook, mi-ar plăcea să te cunosc. Continuă să construiești”, a declarat CEO-ul Facebook.

You’ve probably seen the story about Ahmed, the 14 year old student in Texas who built a clock and was arrested when he…

Posted by Mark Zuckerberg on Wednesday, September 16, 2015

 

După cum se poate vedea în videoclipul de mai jos, arestarea lui Ahmed a produs o reacție puternică și pe Twitter, unde #IstandwithAhmed a fost folosit de milioane de persoane pe parcursul a câteva ore.

 

Trends Map: #IstandwithAhmed explodes on twitter

Posted by RT Play on Wednesday, September 16, 2015

Citește și: