16 sept. 2015 | 13:45

Studentul arestat din cauza ceasului produs acasă

ACTUALITATE
Studentul arestat din cauza ceasului produs acasă

Un student american a fost arestat deoarece profesorii au confundat ceasul produs de acesta cu o bombă.

Ești un student american pe nume Ahmed Mohamed, te afli în primele zile de liceu și vrei să-ți impresionezi profesorii. În mod normal, crearea un ceas și prezentarea acestuia în timpul unui curs nu ar trebui să-ți cauzeze probleme. Din păcate, însă, situația de față nu este una tocmai normală, iar profesorii confundă dispozitivul tău cu o bombă. Așa a ajuns un tânăr pasionat de tehnologie pe mâna autorităților, acestea din urmă fiind chiar contactate de către educatorii săi.

După cum scrie Dallas News, Ahmed prezentase în urmă cu puțin timp ceasul unui profesor, reușind să-l impresioneze. Cu toate acestea, Ahmed a fost sfătuit să nu arate ceasul celorlalți din școală. În timpul unei clase, însă, alarma a început să sune. ”Arată ca o bombă”, a notat primul profesor care a văzut dispozitivul. De acolo și până la evacuare studentului din clasă de către director și un polițist nu a mai trecut mult timp.

Întrebat în legătură cu dispozitivul său, Ahmed a susținut în permanență că este un ceas, așa cum notează chiar un purtător de cuvânt al autorităților din Irving, Texas. Studentul a fost suspendat pentru câteva zile, iar unii consideră întreaga întâmplare o dovadă de xenofobie din partea celor implicați. Conform anumitor informații, Ahmed Mohamed a mai atras atenția presei în trecut, când a fost implicat într-o dezbatere cu un pastor care arsese o copie a Coranului.