Facebook face încă un pas spre dominarea lumii

Facebook face încă un pas spre dominarea lumii
11:30 18.09.2015

Pentru jurnaliști, nu a fost niciodată mai ușor să urmărească ce se întâmplă în jurul lor. De la Twitter la streaming-uri live, televiziuni de știri care difuzează 24 din 24 de ore, reporterii au din ce în ce mai multe surse din care să ne transmită informați. Dar cu atât de multe moduri de a urmări noutățile, e din ce în ce mai greu pentru jurnaliști să țină pasul cu acestea.

Potrivit celor de la Wired, Facebook vrea să vină în ajutorul jurnaliștilor să găsească acul în carul cu fân. Compania dorește să le ușureze munca jurnaliștilor și să parcurgă mai ușor prin vastul conținut de pe Facebook și Instagram și, de asemenea, să țină pasul cu reacțiile utilizatorilor, cu fotografiile publicate, cu videoclipuri, sport, sau divertisment. Așadar, Facebook a creat unealta pentru colectarea știrilor, denumită „Signal”.

„Având în vedere proporția pe care a dobândit-o Facebook, evident că există un număr mare de conținut, așa că am dorit să construim un instrument prin care jurnaliștii să descopere mai ușor conținut nou”, a declarat Andy Mitchell, directorul de Știri și Parteneri Media, de la Facebook.

Signal pune la dispoziția jurnaliștilor un dashboard unde aceștia pot urmări subiecte populare sau în curs de dezvoltare, căuta conversații publice, fotografii sau videoclipuri. Reporterii pot căuta povești noi și surse cu ajutorul hashtag-urilor sau al locației, atât pe Facebook, cât și pe Instagram. Compania susține că Signal va fi disponibil începând de astăzi, pentru orice jurnalist care dorește acces la platformă.

facebook signal

Având în vedere că un număr din ce în ce mai mare de celebrități și utilizatori obișnuiți publică știri și opinii direct pe rețeaua socială, Signal le va fi de mare ajutor jurnaliștilor să distribuie conversațiile publice, datorită unor opțiuni ușor de folosit. Astfel, Facebook se asigură că acest conținut va rămâne tot în cadrul rețelei sociale, iar cititorii nu vor intra pe alte site-uri pentru a se pune la curent cu noutățile zilei.

Signal nu este prima unealtă pusă la dispoziția jurnaliștilor de către cei de la Facebook. Săptămâna trecută, compania a început să permită accesul oamenilor de știri să transmită în direct, prin aplicația Mentions. La începutul anului, Facebook a lansat Instant Articles pentru a face mai ușoară și mai rapidă descoperirea știrilor de către cititorii de pe mobil.

Dar Signal este mai mult decât un mod prin care jurnaliștii vor profita de Facebook. Este calea pe care Facebook vrea să ne demonstreze cât de important este la ora actuală.

loading...