Tag Heuer, Google și Intel luptă împotriva Apple cu o bijuterie de smartwatch

Tag Heuer, Google și Intel luptă împotriva Apple cu o bijuterie de smartwatch

Tag Heuer, unul dintre cei mai importanți producători de ceasuri de lux, vrea să muște din piața Apple Watch. Compania va lansa un ceas inteligent creat în parteneriat cu Intel.

UPDATE: Este oficial. Ceasul Tag Heuer va colabora și cu Google la crearea smartwatch-ului. Cel mai probabil, va rula o versiune modificată a sistemului de operare Android Wear.

Vestea nu ar trebui să mai fie o surpriză pentru nimeni, având în vedere că cei de la Tag Heuer au declarat, anul trecut, la scurt timp după anunțarea Apple Watch, că au și ei de gând să intre pe segmentul ceasurilor inteligente.

Potrivit Reuters, pentru crearea propriului smartwatch, compania s-a aliat cu gigantul Intel. Ceasul rezultat din această colaborare este o versiune high-tech a unuia dintre cele mai iubite modele ale companiei, ilustrat în fotografia de mai sus.

Ceasul inteligent va păstra același design, însă va fi echipat cu senzori capabili să-i arate utilizatorului distanța parcursă și altitudinea. Există un zvon potrivit căruia chiar și Google ar fi avut un rol în crearea ceasului, dar compania din Mountain View nu a confirmat asta deocamdată.

Într-un interviu acordat în luna ianuarie, Jean-Claude Biver, CEO Tag Heuer, a declarat că ceasul în sine va fi produs în Elveția, dar cipurile și partea de software vor fi dezvoltate în Silicon Valley.

Deocamdată nu sunt date clare care să arate cum va afecta Apple Watch piața ceasurilor de lux, dar Biver a spus că ”Apple îi va obișnui pe tineri să poarte un ceas și, poate mai târziu, aceștia vor vrea să-și cumpere un ceas adevărat”. Biver este un critic înverșunat al smartwatch-ului Apple, spunând, la un moment dat, că ”arată de parcă designul ar fi fost făcut de un student aflat la începutul facultății”.

Ceasul Tag Heuer/Intel va fi lansat oficial astăzi și vom afla mai multe detalii despre el.

 

 

Citește și: