Tableta Samsung care va concura cu iPad Air 2: Primele detalii în legătură cu aceasta

Tableta Samsung care va concura cu iPad Air 2: Primele detalii în legătură cu aceasta

Samsung ar putea prezenta în cadrul MWC 2015 nou tabletă din seria Galaxy Tab S, aceasta urmând a fi un competitor serios pentru iPad Air 2.

În urmă cu câteva zile au apărut primele informații în legătură cu viitoarea tabletă Samsung din seria Galaxy Tab S. Aceasta se va numi Samsung Galaxy Tab S2, iar cele mai noi informații obținute de la Sammobile ne confirmă faptul că aceasta va fi un rival pe măsură pentru iPad Air 2.

În primul rând, tableta va fi lansată în două variante cu două dimensiuni diferite: 8 inci și 9,7 inci. În timp ce ecranele cu format 16:9 predomină, Samsung se pare că a ales să revină la formatul 4:3. Astfel, în loc de rezoluția 2.560 x 1.600 pe care am mai întâlnit-o, vom avea parte de o rezoluție de 2.048 x 1.536 de pixeli. Deși densitatea pixelilor va fi probabil suficient de mare cât să nu putem distinge niciunul în mod individual, decizia Samsung de a adopta iar acest format este cel puțin ciudată.

Procesorul ar urma să fie un model Exynos 5433, însă Sammobile notează că acesta ar putea fi înlocuit de mult mai performantul Exynis 7420. Lista specificațiilor ar mai include o baterie de 3.850 mAh pentru modelul de 8 inci și una de 5.870 pentru cel de 9,7 inci, 3GB RAM și 32GB capacitate de stocare internă a datelor. Acesteia i se vor putea adăuga alți 128GB prin intermediului slotului pentru carduri microSD.

Ambele modele Samsung Galaxy Tab S2 ar urma să fie dotate cu o cameră foto principală de 8 megapixeli și una secundară de 2,1 megapixeli, iar cadrul va fi din metal. Ambele tablete vor fi mult mai subțiri decât iPad Air 2. În timp ce tableta Apple are o grosime de 6,1 milimetri, modelele Samsung vor avea 5,4 milimetri. Mai multe detalii despre acestea am putea afla în cadrul MWC 2015.

Citește și: