Televizoarele Smart de la Samsung vă trimit în eter comenzile vocale necriptate

Televizoarele Smart de la Samsung vă trimit în eter comenzile vocale necriptate

Scandalul din jurul Smart TV-urilor Samsung nu încetează să facă pui. Un expert în securitate vine cu alte veşti proaste pentru fanii brandului sud coreean.

După câteva săptămâni în care a fost cap de afiş din cauza unor practici îndoielnice legate de Smart TV-urile companiei, Samsung devine din nou subiect de cancan din cauza unui expert în securitate care a descoperit o altă informaţie îngrijorătoare.

David Lodge, un cercetător de la Pen Test Partners, a petrecut o perioadă semnificativă de timp pentru a înţelege cum se desfăşoară transferul comenzilor voastre vocale adresate TV-ului şi serverele Nuance. Dacă numele vă este necunoscut, Nuance este compania cu care Samsung colaborează pentru interpretarea comenzilor voastre vocale, înainte ca acestea să se întoarcă la TV şi să fie transpuse în acţiuni. Concluzia a fost cât se poate de simplă. Din momentul în care aţi afirmat ,,Hi TV”, tot ceea ce spuneţi este perceput ca şi comandă vocală. Cele mai simple, gen dă volumul mai tare, sunt procesate offline şi aplicate, în timp ce o căutare vocală a unor termeni online şi alte comenzi mai complexe implică conectarea la serverele Nunance.

Trecând peste faptul că o companie diferită de Samsung, producătorul TV-ului, se ocupă de partea de decriptare a comenzilor voastre vocale, de speriat ar trebui să vi se pară faptul că acele propoziţii sunt transmise printr-o conexiune nesecurizată ce poate fi oricând exploatată de către oricine, atât din reţeaua voastră locală, cât şi online, prin internet. Astfel, comenzile voastre pot interceptate, înlocuite  şi nu numai. Pe lângă faptul că riscaţi să spuneţi TV-ului să micşoreze volumul şi acesta să îl crească, riscurile la care vă expuneţi, şi care vor fi descoperite în timp, sunt mult mai grave.

În teorie, astfel de informaţii nu complementează sub nici o formă compania Samsung, reuşind în schimb să ateste lipsa de siguranţă pe care v-o conferă extravagantul vostru Smart TV.

Citește și: