Oamenii mai săraci sunt cei care au renunţat la Android pentru iPhone 6

Oamenii mai săraci sunt cei care au renunţat la Android pentru iPhone 6

Un nou studiu a scos la iveală faptul că posesorii de telefoane cu Android aflaţi în ţări în curs de dezvoltare au trecut masiv la iPhone 6 fără un motiv evident.

Plecând probabil de la premisa că ,,suntem prea săraci să ne permitem lucruri ieftine”, majoritatea celor care au făcut în ultimele trei luni tranziţia de la Android la iPhone au provenit din ţări aflate în curs de dezvoltare şi nu au avut nişte venituri impresionante.

În urmă cu câteva zile am aflat oficial, prin intermediul , faptul că Apple a vândut nu mai puţin de 74,5 milioane de iPhone-uri într-un singur trimestru. Respectiva valoare a fost cu atât mai importantă cu cât , care comercializează în orice moment zeci de modele diferite de smartphone-uri pe mapamond, în aceeaşi perioadă, a vândut un număr similar de aparate. Pornind de la valorile publicate mai sus şi analizând un pic situaţia financiară a celor care au decis să renunţe la Android pentru iOS, cei de la CIRP au ajuns la concluzia că foarte mulţi oameni din ţări sărace s-au hotărât să schimbe platforma de la Google la Apple.

Doar în SUA, Consumer Intelligence Research Partners a observat o rată de migrare de 19 procente de la smartphone-uri cu Android la iPhone-uri, în condiţiile în care, aceeaşi valoare era semnificativ mai mai mare în alte colţuri de pe mapamond. Concluzia la care a ajuns CIRP, pornind de la acest studiu, este că, în teritoriile aflate în curs de dezvoltare, mai există încă foarte mult loc în piaţă pentru terminale high end, iar utilizatorii fac eforturi financiare semnificative pentru a-şi lua telefoane mai scumpe în speranţa de a le folosi pentru o perioadă mai lungă de timp. Ecranul mai mare de la iPhone 6 şi iPhone 6 Plus a fost de asemenea un factor important.

În altă ordine de idei, trimestrul fiscal care tocmai s-a încheiat, cu un profit de aproximativ 18 miliarde de dolari, nu doar că a fost cel mai impresionant din istoria companiei americane, dar a fost clasificat şi ca fiind cel mai profitabil din istoria oricărei companii de pe mapamond.

iphone-growth-640x300

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI