Studiu: Popularitatea Apple începe să crească în lupta cu Android

Studiu: Popularitatea Apple începe să crească în lupta cu Android
14:20 09.01.2015

Cei de la Kantar tocmai au publicat un surprinzător referitor la popularitatea celor mai importante sisteme de operare pentru mobile: iOS şi Android.

Deşi mulţi clasifică primul iPhone drept primul smartphone modern, popularitatea Android a crescut atât de rapid în ultimii ani, încât nu mai credea nimeni că topul celor mai populare platforme pentru mobile se va mai schimba vreodată. Cu toate acestea, istoria tumultoasă din domeniul IT ne-a demonstrat că este aproape imposibil să prezici astfel de lucruri.

În contextul în care există o singură companie Apple care produce iPhone şi un număr foarte mare de producători care scot pe bandă rulantă dispozitive cu Android, cel mai recent studiu al celor de la Kantar Worldpanel include nişte descoperiri spectaculoase. Deşi valorile numerice pe care le voi înşira mai jos se referă exclusiv la piaţa din SUA, le putem folosi fără probleme ca reper pentru ceea ce urmează să se întâmple şi în Europa, într-un viitor mai apropiat sau îndepărtat. Faţă de 2013, când Android reprezenta 50,5% din piaţă, un an mai târziu această cotă a scăzut la 48,4%. În aceeaşi perioadă de timp, popularitatea gadgeturilor cu iOS a crescut cu 4,3% până la 47,4% la finele anului trecut.

Scăderea semnificativă a diferenţei de popularitate dintre cele două platforme a fost dată parţial de adopţia noilor iPhone-uri şi iPad-uri. Dacă mai avea cineva vreun dubiu vizavi de faptul că noile se vând precum pâinea caldă, ar trebui ca acestea să fie spulberate acum. Până şi Tim Cook, directorul executiv al Apple declara în luna septembrie a anului trecut că este foarte încrezător că noile iPhone-uri vor declanşa aproape o isterie a actualizărilor. De acum înainte, ţine doar de Google, creatorul Android, şi de Samsung, cel mai important producător de smartphone-uri ca balanţa să se încline din nou în favoarea celor care fug de dispozitive Apple.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI