iPhone 5s rămâne cel mai popular telefon

iPhone 5s rămâne cel mai popular telefon

iPhone 5s continuă să fie cel mai popular telefon din Europa, cu toate că în ultima vreme au fost lansate terminale cu Android care îl concurează, precum Samsung Galaxy S5 sau HTC One. 
Apple Iphone 5S Galaxy S5

La sfârştiul anului trecut, în cele mai multe pieţe europene, au început să se comercializeze noile iPhone 5s şi iPhone 5c. Deşi interesul pentru varianta de plastic multicolor a început să scadă exponenţial la scurt timp după lansare, iPhone-ul 5s continuă să depăşească recorduri de popularitate. Chiar şi la câteva luni bune după lansarea , Apple se menține pe primul loc.

În condiţiile în care telefonul celor de la Samsung este o creaţie remarcabilă, nu trebuie neglijat faptul că, în 5 pieţe europene importante, cei de la Kantar World Panel au confirmat deja faptul că S5-ul este pe locul al treilea la popularitate. Pieţele vizate în studiu au fost Regatul Unit, Germania, Franţa, Italia şi Spania.

17% dintre utilizatorii actuali de Galaxy S5 au făcut tranziţia de la un iPhone. Acest trend important începe să stea la baza dominaţiei pe care se pregăşte să şi-o asume Samsung în doar câteva luni. Încercând să găsească un răspuns pentru migraţia masivă, Dominic Sunnebo, director strategic la Kantar, a afirmat că motivul principal pare să fie ecranul prea mic de la iPhone. Dacă Apple îşi va călca pe mândrie şi va anunţa două iPhone-uri în toamnă, cu diagonale de 4,7 şi 5,5 inci, este evident că discrepanţa masivă de dimensiune se va risipi şi utilizatorii vor reveni în curtea companiei lui Tim Cook.

În Europa, dispozitivele cu Android conduc detaşat clasamentul de popularitate al smartphone-urilor cu 73,3 procente din piaţă. Pe locul al doilea vine iOS cu 16,6 procente, iar clasamentul este încheiat de Windows Phone cu 8,1 procente.