Windows Phone atinge un prag neaşteptat de popularitate

, 03 Dec, 09:55

După lupte seculare care au durat mai bine de 3 ani, cei de la Microsoft au cele mai multe motive de bucurie vizavi de platforma .

WP8 Microsoft-Windows-Phone-octombrie-8

Nu este vorba de statistici, studii, aproximări şi bârfe din Europa, este vorba de o retea întreagă de companii, conduse de Nokia cu al său Lumia, care fac folosind aparate care rulează Windows Phone.

Urmarea este simplă. Odată cu mărirea semnificativă a cotei pe piaţă, numărul dezvoltatorilor care cochetează cu platforma Microsoft poate fi foarte mare. Este vorba de clasa dispozitivelor cu Windows Phone. În acest moment, după eforturi semnificative răspândite pe mai mulţi ani, din Franţa, Germania, Italia, Spania şi Anglia, Microsoft deţine un procent semnificativ de 10% din piaţă. Procentul foarte important a fost confirmat pentru prima oară de Kantar Worldpanel ComTech.

,,Interesul pentru Windows Phone continuă să crească, deşi creşterea acestei platforme în particular rămâne în special legată de dispozitivele low-end. În Marea Britanie, aproape trei sferturi din piaţă au exclusiv dispozitive low-end precum Lumia 520 şi Lumia 620 – un fapt similar e sesizat pe parcursul întregii Uniuni Europene.” Aceasta a fost concluzia prin cuvintele lui Dominic Sunnebo – director de strategie la Kantar.

La această oră, merită avut în vedere faptul că doar în Europa a fost atins pragul psihologic de 10%, după ce în  noiembrie aceeaşi valoare era undeva la 9 procente. În Statele Unite, Microsoft se pare că întâmpină o concurenţă  mai puternică din partea iOS şi Android.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Pai normal ca e popular daca e bun. Mi-am luat si eu zilele trecute un Lumia si pot sa zic ca toti cei care ziceau ca e varza si ca nu exista aplicatii pentru el se inselau amarnic. Intr-adevar, lipesc cateva aplicatii si mai sunt lucruri de imbunatatit la Windows Phone, dar telefonul insusi e excelent! Cum as putea fi dezamagit de un Nokia, avand in vedere ca a fost cea mai tare companie producatoare de telefoane?

„trei treimi”…?

Recent mi-am luat si eu un Nokia Lumia, si a meritat fiecare leu. Ca programator, sunt cateva limitari deranjante si unele chestii sunt pur si simplu imposibil de implementat in wp8, dar sper ca vor fi rezolvate in WP Blue. Si chiar de nu vor renunta la limitari… inca sunt convins ca un WP e cel mai potrivit pentru mine.

Mi-am luat Nokia Lumia 920 sunt extrem de incantat. Exista cateva neajunsuri dar minore. Platforma este incredibil de stabila si fluenta. Am asteptat doua luni de zile pana am luat decizia de a opta pentru un windows phone. Este pur si simplu exceptional.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail