Windows Phone atinge un prag neaşteptat de popularitate

Windows Phone atinge un prag neaşteptat de popularitate
09:55 03.12.2013

După lupte seculare care au durat mai bine de 3 ani, cei de la Microsoft au cele mai multe motive de bucurie vizavi de platforma .

WP8 Microsoft-Windows-Phone-octombrie-8

Nu este vorba de statistici, studii, aproximări şi bârfe din Europa, este vorba de o retea întreagă de companii, conduse de Nokia cu al său Lumia, care fac folosind aparate care rulează Windows Phone.

Urmarea este simplă. Odată cu mărirea semnificativă a cotei pe piaţă, numărul dezvoltatorilor care cochetează cu platforma Microsoft poate fi foarte mare. Este vorba de clasa dispozitivelor cu Windows Phone. În acest moment, după eforturi semnificative răspândite pe mai mulţi ani, din Franţa, Germania, Italia, Spania şi Anglia, Microsoft deţine un procent semnificativ de 10% din piaţă. Procentul foarte important a fost confirmat pentru prima oară de Kantar Worldpanel ComTech.

,,Interesul pentru Windows Phone continuă să crească, deşi creşterea acestei platforme în particular rămâne în special legată de dispozitivele low-end. În Marea Britanie, aproape trei sferturi din piaţă au exclusiv dispozitive low-end precum Lumia 520 şi Lumia 620 – un fapt similar e sesizat pe parcursul întregii Uniuni Europene.” Aceasta a fost concluzia prin cuvintele lui Dominic Sunnebo – director de strategie la Kantar.

La această oră, merită avut în vedere faptul că doar în Europa a fost atins pragul psihologic de 10%, după ce în  noiembrie aceeaşi valoare era undeva la 9 procente. În Statele Unite, Microsoft se pare că întâmpină o concurenţă  mai puternică din partea iOS şi Android.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI