12 ian. 2015 | 08:27

Studiu: Obsesia bărbaţilor pentru selfie-uri trădează tendinţe psihopate

ACTUALITATE
Studiu: Obsesia bărbaţilor pentru selfie-uri trădează tendinţe psihopate

Dacă narcisismul era o trăsătură de caracter evidentă a celor care au o uri, un studiu menţionează în acelaşi context şi tendinţele psihopate.

O căutare simplă pe Google ar releva faptul că persoanele de sex feminin se fotografiază în format mult mai des decât bărbaţii. Asta nu înseamnă însă sub nici o formă că persoanele de gen masculin nu manifestă o afinitate pentru acest tip de imagini.

Un studiu recent realizat la Universitatea de Stat din Ohio a scos la iveală faptul că bărbaţii care postează online un număr mare de selfie-uri au obţinut scoruri destul de mari când vine vorba de tendinţe narcisiste şi psihopate. Aproximativ 800 de persoane au participat la studiu şi, cu toate că numărul s-ar putea să nu vi se pară foarte mare, acesta a fost considerat reprezentativ pentru obţinerea unor rezultate concludente. ,,Nu este surprinzător faptul că bărbaţii care postează multe selfie-uri şi petrec o perioadă mai mare de timp editându-le sunt mai narcisişti, dar aceasta este prima dată când s-a confirmat printr-un studiu. Descoperirea mai interesantă este că au obţinut scoruri mai mari la o altă trăsătură psihologică anti-socială, psihopatia şi că sunt mult mai predispuşi la auto-obiectualizare.” Jesse Fox, realizatoare studiului a ţinut să menţioneze că aceste descoperiri nu transformă sub nici o formă bărbaţii care duc pasiunea pentru selfie-uri la extrem în psihopaţi, pur şi simplu au niveluri de narcisism şi tendinţe psihopate mai mari decât media.

Deşi va mai dura ceva timp până vom vedea un studiu exhaustiv realizat şi pe marginea femeilor care fac foarte multe selfie-uri, o analiză preliminară a scos la iveală descoperiri similare. În cazul persoanelor de sex feminin există însă o altă trăsătură negativă de caracter care predomină, auto-obiectualizarea.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele