Știința te învață cum să îți îndrepți părul fără să îl distrugi

Știința te învață cum să îți îndrepți părul fără să îl distrugi

Cei (sau, mai degrabă, cele) care se confruntă cu bucle rebele caută în mod constant soluții pentru a le îmblânzi. De data aceasta, soluția posibil salvatoare nu vine de la un guru în frumusețe, ci de la știință.

Citeste și: Opt gadgeturi și accesorii de care nu te poți lipsi în această toamnă

Logica este simplă: vrei păr drept, ai nevoie de placă. Desigur, există și produse de styling, dar niciunul nu funcționează precum promite. Așadar, alegerea e destul de grea: poți să ai părul drept și cuminte la care visezi, dar în varianta arsă și chinuită. Totuși, un grup de ingineri de la Universitatea Purdue au găsit o variantă ceva mai blândă.

Părul este ondulat sau nu în funcție de structura chimică, influențată, la rândul ei, de gene și de distribuția keratinei. Pentru a-l îndrepta, aplici căldură, care va rupe legăturile chimice. Aplică prea multă, iar aceste legături pot fi rupte permanent, ceea ce va rezulta într-un fir de păr ars și inestetic. Și știm cu toții cât de greu este să îl regenerezi.

Echipa de la Purdue a primit fonduri de la diverse companii care comercializează produse pentru îngrijirea părului. Potrivit Washington Post, cercetătorii vor analiza cum circulă căldura prin diverse tipuri de fir de păr și le vor categoriza în funcție de forma buclelor, nu după grupul etnic din care au fost colectate, precum au procedat alte companii.

„Speranța e că fiecare persoană are propriul tip de păr, și are nevoie de un anumit nivel de temperatură pentru a nu-l arde, iar noi îl putem stabili precis”, a explicat unul dintre cercetători. Eventual, echipa ei va evalua diverse tipuri de produse care protejează părul, dar acesta este un obiectiv secundar.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: