Stephen Hawking ne avertizează că agresivitatea va aduce sfârșitul omenirii

Stephen Hawking ne avertizează că agresivitatea va aduce sfârșitul omenirii

Stephen Hawking este unul dintre cei mai mari oameni de știinţă de la Albert Einstein încoace. Viaţa sa a inspirat realizarea unui film de Oscar și a atras atenţia prin realizările știinţifice și reușitele în condiţiile suferinţei cauzate de o boală extrem de gravă și rară, scleroza laterală amiotrofică.

Fizicianul și cosmologul crede că ar trebui să uităm de asteroizi, ciume sau de alte calamităţi, pentru că ne confruntăm cu o ameninţare mult mai apropiată, și anume propriul nostru comportament.

Celebrul cercetător crede că viitorul omenirii depinde de spațiu și de posibilitatea de a trăi pe alte planete. „Trimiterea oamenilor pe Lună a schimbat viitorul rasei umane în moduri pe care încă nu le înțelegem” a spus Hawking, citat de The Independent.

Viața lui Stephen Hawking

„Cred că planul pe termen lung pentru viitorul rasei umane trebuie să fie spațiul și reprezintă o asigurare importantă pentru supraviețuirea noastră, din moment ce ar preveni dispariția omenirii prin colonizarea altor planete”.

Stephen Hawking a mai spus și că defectul uman pe care și-ar dori cel mai mult să-l corecteze este agresivitatea, considerând că”ne-ar putea distruge pe toți”. Agresivitatea umană ar putea aduce un război nuclear care ar distruge rasa umană. Omenirea ar trebui să dea dovadă de mai multă empatie, „să ne aducă pe toți într-o stare de liniște și iubire”.

Omul de știință a spus toate aceste lucruri la Muzeul de Știință din Londra, în timp ce îi oferea un tur lui Adaeze Uyanwah, câștigătoarea premiului ”Vizitatorul de onoare” în cadrul unui concurs organizat de portalul visitlondon.com.