22 apr. 2015 | 14:07

Metoda prin care cercetătorii vor să elimine deșeurile din spațiu: Cum se vor folosi aceștia de laser

ACTUALITATE
Metoda prin care cercetătorii vor să elimine deșeurile din spațiu: Cum se vor folosi aceștia de laser

Deșeurile din spațiu devin o problemă din ce în ce mai mare, iar cercetătorii din Japonia au propus o soluție foarte interesantă.

Cantitatea de deșeuri care se află în spațiu și care înconjoară Pământul este alarmantă, devenind o problemă atât de mare încât cercetătorii caută acum diverse metode pentru a o rezolva. Una dintre cele mai interesante este cea propusă de japonezi. Este vorba despre un laser, care probabil l-ar face mândru și pe Dr. Evil. Aceasta ar urma să fie montat chiar pe Stația Spațială Internațională, acolo unde Japonia are deja un modul experimental. O astfel de soluție l-ar face mândru chiar și

La fel ca majoritatea oamenilor probabil, primul lucru la care ne-am gândit a fost un laser folosit pentru a distruge imediat deșeurile. Dar se pare că nu vom avea parte de acest lucru. În schimb, laserul va fi folosit pentru a împinge deșeurile înspre atmosfera Pământului unde vor arde. Atât elementele de dimensiuni mari, cât și cele de dimensiuni mici vor fi vizate prun folosirea noului instrument.

spatiu statia spatiala internationala

Proiectul care i-a determinat pe japonezi să propună laserul a fost cel denumit Extreme Universe Space Observation. Acesta avea scopul de a urmări radiațiile cosmice, însă proiectul a fost abandonat ulterior. Acum, japonezii vor să îl preia și să îl monteze pe modulul lor de pe Stația Spațială pentru a monitoriza deșeurile din spațiu.

Aceasta nu este prima oară când s-a propus folosirea unui laser pentru a se elimina diversele resturi din jurul Pământului. În trecut, NASA a vrut să creeze un laser care urma să fie folosit de pe Pământ, însă propunere lor nu a fost susținută politic. Una dintre principalele temeri era cea legată de folosirea utilizarea acestuia precum o armă.