Steam confirmă popularitatea surprinzătoare a Windows 10

Steam confirmă popularitatea surprinzătoare a Windows 10

Pentru ce care se întrebau cât de util este Windows 10 pentru gameri, cea mai recentă statistică de pe Steam s-ar putea să elucideze misterul.

Cei de la Microsoft se pare că au făcut o treabă foarte bună cu Windows 10, iar cea mai recentă dovadă a acestei realităţi a venit de la Valve sub forma tabelului de mai jos. Acesta este disponibil pentru analiză în orice moment pe Steam.

La doar câteva zile după lansarea sa oficială, Windows 10 figura pe Steam cu 2,3 procente. Această valoare reflectă procentul gamerilor de pe platforma creată de Valve care folosesc cel mai nou sistem de operare Microsoft. Dacă vă număraţi printre fanii Apple care consideră OS X 10.10 o platformă de gaming, veţi fi dezamăgiţi să aflaţi că are asociate doar 1,94 procente după o perioadă mult mai lungă de la lansare.

Au mai trecut două luni de atunci şi, cu toate că Microsoft publica tot mai multe comunicate de presă pentru a se mândri cu popularitatea Windows 10, este interesant să vezi confirmarea respectivului trend de la o autoritatea independentă precum Valve. Cu paşi repezi, la ora actuală, versiunile pe 32 şi 64 de biţi de Windows 10 au o cotă de piaţă de 25% pe Steam. Faţă de acum o lună, respectivul număr a crescut cu 7,6 procente.

În altă ordine de idei, Windows 7 continuă să fie forţa dominantă în clasament cu 37,48 procente, în scădere cu 2,23 procente faţă de luna trecută. Dacă trendul ascendent al noului SO ieşit din Redmond se menţine, ar fi interesant să vedem că în şase luni de la lansare, Windows 10 demontează liderul absolut al sistemelor de operare Microsoft, deşi sunt multe variabile de luat în calcul.

Toate versiunile de OS X combinate, pe Steam, ocupă 3,23% din piaţă. La aproape o săptămână de la lansarea OS X 10.11 El Capitan, noul SO Apple lipseşte din listă.

windows_10_steam

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: