Windows 10 e și pentru gameri: cum vrea Microsoft să susțină Steam

Windows 10 e și pentru gameri: cum vrea Microsoft să susțină Steam

Microsoft vrea să facă din Windows 10 un sistem de operare pentru toată lumea. Microsoft pare să își fi dat seama de numărul mare de gameri care folosesc în PC și a găsit cea mai bună metodă de a-i atrage spre noul sistem de operare.

Windows 8 a fost detestat de mulți pentru că a venit fără butonul de Start, dar gamerii au urât sistemul pentru că scădea considerabil performanța jocurilor.

Windows 10 rezolvă această problemă odată cu Direct X12, dar Microsoft nu s-a oprit acolo pentru a se asigura că pasionații de jocuri au cea mai bună experiență pe noul sistem de operare. În afara faptului că există opțiunea de a transmite jocurile de pe consola Xbox One în Windows 10, pe PC, s-ar părea că va exista și o mai bună integrare a ecosistemului Steam în sistem.

Kevin Unangst, Senior Director for PC Gaming în divizia Xbox a declarat, pentru PC Gamer, că Steam nu intră în competiție cu serviciile Microsoft și că ar vrea ca platforma să aibă și mai mult succes deoarece ”a făcut lucruri minunate pentru gamerii pe PC”.

”În timp am vrea să vină mai mulți dezvoltatori înspre noi, pe lângă Steam? Cu siguranță. Este concurența bună pentru utilizatori? Cu siguranță. Dar scopul nostru în prezent este să  susținem Steam și să ne asigurăm că funcționează perfect în Windows 10”, a mai spus Unangst.

Având în vedere că stabilitatea programului Steam nu a fost niciodată punctul lui forte, mișcarea Microsoft de a mări compatibilitatea este mai mult decât binevenită.

Citește și: