Steam: Windows 7 încă este cel mai dorit sistem de operare pentru gaming

Steam: Windows 7 încă este cel mai dorit sistem de operare pentru gaming

Pentru că pot genera o statistică pornind de la sistemele care se conectează zilnic pe , cei de la Valve confirmă date interesante despre Windows 7.

steam-Windows 7 Windows 8.1

Nu au trecut decât câteva zile de când cei de la Net Applications şi-au publicat clasamentul lunar cu popularitatea sistemelor de operare. De această dată, deşi numărul utilizatorilor de Windows 7 a continuat să scadă, continuă să reprezinte aproape 53 procente din piaţă. În comparaţie cu Windows 8 care este instalat pe 5,59 % dintre computerele de pe mapamond şi Windows 8.1, pe 6,67 procente din acelaşi tot unitar, sunt mai mult decât evidente dificultăţile înregistrate de Microsoft în popularizarea noilor platforme.

Pentru că cei de la doar numerele celor care se joacă pe PC-uri şi Mac-uri, valorile publicate într-un studiu aferent lunii septembrie sunt foarte diferite de ceea ce vedem ieşit din mâinile analiştilor Net Applications. În acest context, Windows 7 este de asemenea elefantul din cameră ce nu poate fi învins, doar că acum nu se regăsește pe mai mult de 50% dintre computerele din lume, cu doar pe 47,73 procente, cu 0,35% mai puţin decât acum o lună. În total, Windows 8 şi Windows 8.1 sunt instalate pe 28,96% dintre PC-urile gamerilor, cu 1,15 procente mai mult decât în august.

Discrepanţa dintre aceste valori şi cele comunicate de celălalt studiu pe acelaşi subiect, mai ales când vine vorba de variaţiile de Windows 8, este foarte mare. Se poate însă să se datoreze cerinţelor minime de sistem ale jocurilor, care, în cea mai mare parte, nu mai permit gaming-ul pe Windows XP, obligând acei utilizatori să migreze către ceva mai nou.

În aproximativ un an vom vorbi despre un studiu similar care va include şi Windows 10. Sunt curios dacă, în cazul acelei platforme, Microsoft va obţine o creştere a popularităţii într-un regim mai alert.

Citește și: